Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 16 verslaat Tsjechen opnieuw

KNVB Media
KNVB Media
8 mei 2014, 15:40

Foto: KNVB

Het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar heeft ook het tweede oefenduel met Tsjechië winnend afgesloten. Waar de eerste ontmoeting dinsdag in 2-1 eindigde, werd het donderdag 2-0 door twee treffers van Nigel Robertha.

Voor Onder 16 was het de laatste interland van het seizoen, dat met de overwinning positief werd afgesloten. ,,Belangrijk”, vond KNVB-coach Edwin Petersen. ,,Anders ga je met een rotgevoel weg. Hoewel er nog veel dingen beter kunnen, sluiten we het nu goed af. De spelers komen graag bij Onder 16 en zijn trots het Oranjeshirt te mogen dragen. We blikken tevreden terug op dit jaar.”

Controle

Waar Petersen zijn team dinsdag een moeizame wedstrijd zag spelen, was het spel donderdag een stuk beter. De Nederlandse talenten hadden de wedstrijd in het eerste kwartier onder controle en namen het initiatief. De ploeg creëerde een aantal kleine mogelijkheden, maar in de eindpass ontbrak de scherpte.

,,We vergaten onszelf daardoor te belonen”, zei Petersen, die na twintig minuten zag dat Onder 16 de grip op het duel verloor. Het spel werd rommelig, Nederland ging steeds meer achteruit voetballen en Tsjechië kwam er een aantal keer dreigend uit. ,,We hadden het moeilijk met het middenvelder van Tsjechië”, analyseerde Petersen. ,,Fysiek waren ze daar heel sterk. Vooral in de persoonlijke duels kwamen we in de problemen. In de rust hebben we dat geprobeerd te repareren.”

Meer druk

De aanwijzingen in de pauze misten hun uitwerking niet. Onder 16 zette in de tweede helft meer druk op de Tsjechen en ging positioneel hoger staan. Dat leidde vlak na rust tot de openingstreffer. Na een onderschepping van achteruit belandde de bal bij Mees Hoedemakers, die oog had voor Nigel Robertha. De Feyenoord-aanvaller maakte zich vrij van zijn tegenstander, kreeg de bal in de loop mee en schoot de bal hard binnen.

Even later tekende de aanvaller voor zijn tweede treffer van de middag, toen hij werd aangespeeld in het zestienmetergebied. Met een sleepbeweging nam hij de bal mee, waarna hij met zijn zwakke rechterbeen de bal achter de Tsjechische sluitpost schoot. Daarmee was het gedaan met de weerstand van de bezoekers, die in het vervolg vermoeid oogden en minder agressief waren dan voor rust.

Onder 16 had in de slotfase - op een paar slordigheidjes na - de volledige controle en kwam niet meer in de problemen. ,,De score had nog hoger uit kunnen vallen als de eindpass iets beter was”, sprak Petersen. ,,Maar we hebben een aantal dingen beter gedaan dan dinsdag. We hebben laten zien dat we vorderingen hebben gemaakt.”

Statistieken

Nederland – Tsjechië 2-0 (0-0).

Scoreverloop: 46. Robertha 1-0, 54. Robertha 2-0.

Opstelling Nederland: Jeffrey de Lange; Azor Matusiwa, Timothy Fosu-Mensah, Mats Knoester, Lassane Faye; Mees Hoedemakers (55. Sheral Floranus), Muhammed Atay (55. Carel Eiting), Steven Smulder (55. Rodney Kongolo); Robin Schouten, Nigel Robertha (70. Joey Konings), Javairo Dilrosun (70. Rashaan Fernandes).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen