Winst Onder 16 in eerste duel

KNVB Media
KNVB Media
29 oktober 2013, 19:26

Het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar is het Tournoi Val de Marne begonnen met een 2-1 overwinning op de leeftijdsgenoten uit België. In Stade Georges Le Tiec, in Fontenay-sous-Bois, tekenden Kaj Sierhuis en Javairo Dilrosunvoor de Nederlandse treffers.

Gezien de kansenverhouding was de zege voor de Oranjetalenten terecht. ,,Maar gezien het spelbeeld was een gelijkspel beter op zijn plaats geweest”, sprak KNVB-coach Edwin Petersen eerlijk. ,,Zeker in de eerste fase van de wedstrijd speelden we goed. We kregen een paar honderdprocentkansen en hadden eigenlijk een tweede treffer moeten maken.”

In plaats daarvan bedroeg de voorsprong van Onder 16 na een half uur ‘slechts’ één doelpunt. Op een moeilijk bespeelbaar veld zette Dani Koks na iets meer dan twintig minuten spelen de goed weglopende Kaj Sierhuis met een steekpass voor het Belgische doel. De Ajacied omspeelde de doelman van de zuiderburen en tekende voor de openingstreffer.

Gevaar uit counter

België voerde na de treffer van Sierhuis de druk op, waardoor het voor de Nederlandse talenten lastiger werd om op te bouwen. Bovendien ontstonden er meer duels en daarmee waren de fysiek sterke Belgen in het voordeel. De zuiderburen werden een paar keer gevaarlijk vanuit de counter en na balverlies van Onder 16 op het middenveld, werd aanvaller Mangala met een paar passes voor het Nederlandse doel gezet. De aanvaller van Anderlecht rondde vervolgens bekwaam af.

Ook in de tweede helft lukte het Nederland niet meer om het dominante spel van de openingsfase te spelen. België daarentegen bleef druk zetten, maar verder dan een schot op de lat kwamen de Rode Duivels niet. Pas na een aantal wissels kreeg Onder 16 weer meer grip op het duel. Het leidde in de slotfase tot het winnende doelpunt van Javairo Dilrosun, die vanaf de flank het strafschopgebied binnen dribbelde en de bal in de verre hoek schoot: 2-1.

Dubbel gevoel

De overwinning ten spijt, was Petersen niet helemaal tevreden met het vertoonde spel van zijn ploeg. ,,Ik hou er een dubbel gevoel aan over. Over de winst en de getoonde inzet van de jongens ben ik tevreden, maar over de manier van spelen niet. Het team is nog niet in staat om volgens de principes te spelen die wij ze bij proberen te brengen. De jongens moeten leren rustiger te spelen. Dat gebeurde tegen België te weinig, al groeiden we wel in de wedstrijd. Positief is echter dat we de drie punten hebben gepakt. Het gaat immers om winnen.”

Donderdag speelt Onder 16 zijn tweede duel op het Val de Marne-toernooi. Dan nemen de Nederlandse talenten het op tegen gastland Frankrijk. Het duel begint om 14.00 uur en wordt gespeeld in het Stade Jack Baqudequin in Thiais.

Statistieken:

Vriendschappelijk ‘Tournoi Val de Marne’

Nederland - België 2-1 (1-1)

Scoreverloop: 24. Sierhuis 1-0, 35. Mangala 1-1, 80. Dilrosun  2-1.

Gele kaart: Dekker (Nederland).

Opstelling Nederland: Jeffrey de Lange, Tristan Dekker (41. Darren Sidoel), Timothy Fosu-Mensah (78. Justin Bakker), Mats Knoester, Samuel Brobbey, Dani Koks, Javairo Dilrosun, Mees Hoedemakers (60. Rodney Kongolo), Kaj Sierhuis, Steven Smulder (60. Jaell Hattu), Mees de Wit (60. Nigel Robertha).

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven