Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 15 komt in tweede duel tegen België niet verder dan een gelijkspel

KNVB Media
KNVB Media
5 maart 2020, 16:00

Onder 15 voorafgaand aan de tweede ontmoeting tegen België. - Foto: KNVB Media

Er werd met veel energie en beleving gespeeld, maar het was voor het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar niet genoeg om opnieuw te winnen van België. Dinsdag stonden beide teams ook al tegen elkaar op het complex van de Belgische voetbalbond in Tubeke. Toen won Nederland met 2-1, donderdag bleef het na twee keer 40 minuten steken op een 1-1 gelijkspel.

Gezien de krachtsverhoudingen was een gelijkspel terecht, maar op basis van gecreëerde kansen had er meer in gezeten voor de Nederlandse talenten. “Qua resultaat ben ik dan ook gematigd tevreden. Het viel voor ons allemaal net de verkeerde kant op vandaag”, sprak KNVB-coach Pieter Schrassert Bert. “Ballen die er normaal wel in gaan, vielen nu net niet binnen. Daarnaast kregen we een paar minuten voor tijd een penalty tegen, wat nergens op sloeg. Dat is zuur. Wat we in deze twee wedstrijden tegen België hebben laten zien was niet altijd goed, maar we hebben beide duels met veel energie en beleving gespeeld. Over de getoonde inzet ben ik zeer tevreden.”

Het viel voor ons allemaal net de verkeerde kant op vandaag

Toch beklijfde na afloop het gevoel dat er meer in had gezeten voor Onder 15. Na de overwinning van dinsdag op de zuiderburen, kwamen de Nederlandse talenten donderdag opnieuw op voorsprong tegen de Belgen. Na een kwartier spelen kreeg het team van Schrassert Bert een strafschop, die binnen werd geschoten door Ajax-spits Julian Rijkhoff. Behoudens een vroege mogelijkheid zette België daar niet veel kansen tegenover. Oranje had bij vlagen de controle en kwam daardoor niet echt in de problemen.

Rommelig

Na rust werd het door de vele wisselingen iets rommeliger. Het kwam de wedstrijd niet ten goede. België ging er het beste mee om en werd iets dominanter. Nederland werd verder naar achteren gedrukt, maar hield verdedigend stand. Doelman Tom Bramel werd zodoende zelden op de proef werd gesteld. “We lieten België niet tot kansen komen”, zag Schrassert Bert. “Doordat we iets achteruit werden gedrukt, lag er voor ons bovendien ruimte in de omschakeling.”

KNVB-coach Pieter Schrassert Bert.

Onder 15 probeerde die momenten te benutten. Zo kwam Yoram Boerhout één op één te staan met de Belgische doelman na een bekeken steekpass van Jevon Simons en stormde Nederland een keer met twee man op het Belgische doel af. Beide kansen leverden echter geen doelpunt op.

In plaats van een tweede Nederlandse treffer, kwam België zeven minuten voor tijd op gelijke hoogte via een gemakkelijk toegekende stafschop. Een diepe bal werd met een sliding voor de voeten van een Belgische aanvaller weggewerkt. Een tweede speler botste achterop de Belg, die daardoor ongelukkig ten val kwam. Tot verbazing van Onder 15 werd er voor het knullige moment een stafschop toegekend. Ahamad Sameer Habibzai ging namens de zuiderburen achter de bal staan en faalde niet, 1-1.

Weergaloze redding

Onder 15 ging in de minuten die resteerden op jacht naar een winnende treffer en kwam daar ook nog dichtbij. Een schot van Julian Rijkhoff in de lange hoek in de absolute slotfase van het duel werd echter op weergaloze wijze door de Belgische keeper uit het doel gehouden.

Het team heeft de juiste attitude en teamspirit getoond. Daar ben ik tevreden over

De 1-1 bleef daardoor op het scorebord staan. Voor Onder 15 betekende dat weliswaar geen overwinning, maar het team van Schrassert Bert is in het seizoen 2019/’20 nog wel altijd ongeslagen. “Ook deze week hebben we ons twee keer staande gehouden tegen een topland. Het hogere niveau dat we tijdens het vierlandentoernooi in Spanje bereikten, hebben we deze week weliswaar niet gehaald. Maar het team heeft wel de juiste attitude en teamspirit getoond. Er is taakbewust gespeeld en de afspraken die we vooraf hebben gemaakt zijn nagekomen. Daar ben ik tevreden over.”

Voor Onder 15 resten er dit seizoen nog twee wedstrijden. Op donderdag 7 mei en zaterdag 9 mei neemt het team van Schrassert Bert het op tegen Duitsland. Beide wedstrijden worden gespeeld in Trier.

Statistieken Statistieken Bekijk de statistieken van België - Nederland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen