Onder 15 dankzij late treffer langs België

3 maart 2020, 22:30

Onder 15 trok dinsdagavond aan het langste eind tegen België: 2-1. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar leek dinsdagavond op een gelijkspel af te koersen tegen België. Maar met een doelpunt in de laatste minuut hielp Jaden Fernando Slory het team van KNVB-coach Pieter Schrassert Bert toch nog aan een overwinning. Onder 15 won de Derby der Lage Landen met 2-1.

Op het sportcomplex van de Belgische voetbalbond in Tubeke was het koud en regenachtig. Een compleet andere setting dan tijdens de laatste interland van Onder 15, een maand geleden in en tegen Spanje. Het team van Schrassert Bert veegde die dag de vloer aan met de Spaanse leeftijdsgenoten (6-1). Maar zo oppermachtig als Onder 15 toen was, was het tegen België niet.

KNVB-coach Pieter Schrassert Bert.

De zuiderburen beschikken over een prima team met een goede organisatie. Mede daardoor lukte het de Nederlandse talenten niet altijd om dominant te zijn. “Ik vond ons ook minder vast aan de bal dan in Spanje en we hadden moeite om de spelers tussen de linies vrij te spelen”, sprak Schrassert Bert. “Bovendien kregen we deze wedstrijd te maken met twee vroege blessures, uitgerekend op posities waar we dun bezet waren. Maar we zijn ons eigen spel blijven spelen, met veel energie.”

Scorende debutant

Tot de blessures was er echter weinig aan de hand bij Onder 15. “We haalden een goed niveau en hadden ook de betere kansen”, vond Schrassert Bert. Dat leidde na 24 minuten tot de openingstreffer van de debuterende Yoram Boerhout. Na een vlot lopende aanval over de rechterflank werd de bal teruggelegd op de aanvaller van sc Heerenveen, die de bal in de lange hoek plaatste.

Na het uitvallen van Rainy Breinburg en aanvoerder Silvano Vos werd het spel van Onder 15 iets minder. Toch duurde het even voor de Belgen daarvan profiteerden. Pas zeven minuten voor tijd kwamen de zuiderburen op gelijke hoogte. De thuisploeg zette druk en veroverde de bal, waarna een aanval werd opgezet. Via Oranje-verdediger Emmanuel van de Blaak leidde dat uiteindelijk tot een doelpunt.

Onder 15 voorafgaand aan de wedstrijd tegen België.

Matchwinner Slory

Gezien de verhoudingen op het veld was een gelijkspel misschien wel terecht, maar in de slotfase zorgde Jaden Fernando Slory ervoor dat Onder 15 toch nog als winnaar de kleedkamer opzocht. De opbouw van de Belgen werd onder druk gezet, waardoor Nederland de bal veroverde. Het schot uit de aanval die volgde werd nog gekeerd, maar de rebound was voor Slory, die zich daarmee tot matchwinner kroonde.

De late treffer zorgde voor blijdschap in het Nederlandse kamp. Hoewel het spel niet helemaal uitpakte zoals Schrassert Bert had gehoopt, gaf hij zijn team na afloop toch een compliment. “Na de blessures was het lastig voetballen, maar de jongens zijn met energie blijven spelen. We bleven geloven in een goed resultaat en zijn blijven werken. Met die 1-1 had ik vrede gehad, maar stiekem is zo’n late overwinning is ook wel lekker, helemaal voor de jongens.”

Aanstaande donderdag staan België en Nederland opnieuw tegenover elkaar in Tubeke. Dan wordt er om 13.00 uur afgetrapt.

Statistieken Statistieken Bekijk de statstieken van België - Nederland.