Onder 15 doet het steeds beter

10 maart 2009, 20:50

Het verschil met enkele maanden geleden, toen het nog erg mager was wat Onder 15 liet zien, is groot. Ook in de oefenwedstrijd tegen Excelsior B2 kon KNVB-coach Wim van Zwam zien dat er progressie in zijn groep zit (2-2).

,,We creëren behoorlijk wat kansen, en dat was enkele maanden geleden nog erg mager”, gaf Van Zwam dinsdagavond aan, na afloop van het oefenduel van het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar. ,,Wat dat betreft gaat het steeds beter met de ontwikkeling van het team. Maar toch, ze moeten nog veel leren.”

Hoe ze om moeten gaan met dode spelmomenten, om maar iets te noemen. Onder 15 kwam in Rotterdam namelijk al na twee minuten achter. Een speler van de thuisploeg stond uit een voorzet ineens helemaal vrij voor NEC-keeper Niek van Ginkel.

Verantwoordelijkheid
,,Ik leg verantwoordelijkheid bij de spelers neer”, aldus de coach. ,,Zodat ze zelf beslissingen nemen in het veld. En ja, bij die vrije trap ging dat niet helemaal goed.” Ook kort in de tweede helft gebeurde dat. Uit een vrije trap stond een speler van Excelsior helemaal vrij om bij de tweede paal binnen te werken. Belangrijke leermomenten voor de jonge groep.

Tussendoor had Tigran Gazarjan van FC Groningen (foto) wel voor de gelijkmaker gezorgd, nog in de eerste helft. Hij was goed aangesloten en reageerde vanaf de rand van het strafschopgebied alert toen hij de bal ineens voor zijn voeten kreeg. Ook na rust wist Onder 15 weer naast de Rotterdammers te komen. Uit een corner kopte Feyenoorder Anass Achabar de bal binnen.

Aanknopingspunten
Van Zwam was niet zo tevreden met het eindresultaat, maar had zijn ploeg wel bij vlagen heel aardig zien spelen. ,,Deze wedstrijd biedt dan ook voldoende aanknopingspunten. De tegenstander had spelers die een jaar ouder zijn, dus ook fysiek iets sterker. Daarbij had Excelsior het allemaal prima geregeld, de tegenstander speelde ook prima voetbal. Sommige spelers in onze selectie zijn duidelijk een stap verder, voor anderen is het een wat moeizamer proces. Heel leerzaam dus.”

Onder 15: Niek van Ginkel (Eric Verstappen); Thomas Horsten (Rewien Ramlal), Anas Al Shebani, Terence Kongolo (Wesley Hoedt), Jethro Willems; Tigran Gazarjan (Erwin Nuytinck), Coen Gortemaker (Memphis Depay), Adnan Bajic (Thomas Horsten); Boban Lazic (Mohammed Osman), Vincent Janssen (Pieter Langedijk), Anass Achabar.