Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 15 veegt de vloer aan met Spanje en grijpt toernooizege

Willem Korenromp
KNVB Media
3 februari 2020, 18:30

De basiself van Onder 15 tegen Spanje. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar heeft op magistrale wijze het vierlandentoernooi in Spanje op naam geschreven. Op de laatste speeldag nam het team van KNVB-coach Pieter Schrassert Bert het op tegen het gastland. De Spanjaarden werden werkelijk weggeblazen door de Oranjetalenten: 6-1.

Een ware finale. Dat was de wedstrijd tussen Spanje en Nederland. Beide teams wonnen hun eerste wedstrijden tegen Tsjechië en Ierland, waardoor de winnaar van het duel van maandag zich direct mocht kronen tot toernooiwinnaar. Er was echter maar een team dat aanspraak mocht maken op die titel en dat was Onder 15. De Nederlandse talenten lieten bij vlagen oogstrelend voetbal zien, wat leidde tot een uitermate ruime overwinning op de Spanjaarden.

Trots

De vreugde na afloop was groot. Niet alleen bij de spelers, maar ook bij de technische staf. “We zijn ontzettend trots”, sprak Schrassert Bert, die constateerde dat het met de ontlading direct na het laatste fluitsignaal nog wel meeviel. “Maar dat kwam ook omdat de wedstrijd eigenlijk al zo lang beslist was. In de kleedkamer hebben we het daarom dunnetjes overgedaan en goed gevierd.”

We wisten dat als we ons onder de druk uit konden spelen, wij genoeg kwaliteit in huis hadden om er gevaarlijk uit te komen

Het verschil tussen Spanje en Nederland was uiteindelijk groot, maar in de beginfase van de wedstrijd was er wel degelijk sprake van een gelijk opgaande strijd. De Spanjaarden zetten hoog druk en doordat Onder 15 te veel tijd nam in de opbouw was de eerste grote kans zelfs voor het gastland. “Vooraf hebben we er op gehamerd om vooral te blijven volharden. Want we wisten dat als we ons onder die druk uit konden spelen, wij genoeg kwaliteit in huis hadden om er gevaarlijk uit te komen.”

De Oranjetalenten slaagden in die missie en wisten de ruimte die achter de laatste linie van Spanje lag uitstekend te bespelen. Dat leidde na zeventien minuten tot het eerste doelpunt. David Kalokoh kreeg de bal in de zestien in bezit. Het leek alsof hij zijn tegenstander buitenom wilde passeren, maar in plaats daarvan kapte hij naar links, om de bal vervolgens in de verre kruising te lepelen. Julian Rijkhoff tekende daarna nog voor rust voor de tweede Nederlandse treffer.

KNVB-coach Pieter Schrassert Bert.

Spanje radeloos

Spanje leefde na rust even op, maar twee doelpunten van Antoni Milambo gooiden de wedstrijd definitief in het slot. “We speelden met ontzettend veel energie”, vond Schrassert Bert. “Dat koppelden we aan kwaliteit. Spanje wist soms niet meer wat het met ons aan moest. We waren heer en meester. Het mooie aan deze groep is ook dat ze maar blijven gaan. Ze nemen geen genoegen met 4-0, maar blijven doorgaan.”

Met zijn zesde doelpunt van het toernooi bracht Julian Rijkhoff de marge op vijf doelpunten. Daarna deed Spanje via Javier Boñar iets terug. "Een smetje op de overwinning", vond Schrassert Bert. "Kan gebeuren, kan je dan zeggen. Maar het mag natuurlijk niet." Het slotakkoord was echter voor Nederland. Vlak voor tijd bracht Erald Krasniqi de 6-1 op het scorebord, waarna Onder 15 zich kon opmaken voor de huldiging.

“Als staf zijn we ontzettend trots op wat de jongens neer hebben gezet dit toernooi”, benadrukte Schrassert Bert nog maar eens. “Wat we samen hebben bedacht, hebben de jongens ontzettend goed uitgevoerd. Dan kunnen we niet anders dan tevreden zijn.”

België

Met een goed gevoel keert Onder 15 dan ook terug naar Nederland. Over een maand komt het team van Schrassert Bert opnieuw in actie. Op 3 maart en 5 maart nemen de Nederlandse talenten het op tegen de leeftijdsgenoten uit België. Beide duels worden bij de zuiderburen gespeeld.

Statistieken Statistieken Bekijk de statistieken van de wedstrijd Spanje - Nederland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen