Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 15 verslaat Duitsland opnieuw

KNVB Media
KNVB Media
5 mei 2018, 16:00

Dillon Hoogewerf bewees opnieuw zijn waarde voor Onder 15. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar heeft ook de tweede wedstrijd tegen Duitsland gewonnen. In Nordhorn zagen 2.421 toeschouwers de Oranjetalenten met 2-1 aan het langste eind trekken. Kian Fitz-Jim en Dillon Hoogewerf zorgden voor de Nederlandse doelpunten.

Met twee overwinningen op de oosterburen prees KNVB-coach Peter van der Veen zich gelukkig. “Als je twee keer van Duitsland wint kan je niet anders dan tevreden zijn”, vond de oefenmeester. Daarbij moest wel worden opgetekend dat de oosterburen pas hun eerste twee interlands van dit seizoen speelden, terwijl de teller voor Nederland na de wedstrijd van zaterdag op acht staat. 

Net als donderdag, had Onder 15 het ook zaterdag lastig in de openingsfase. “We stonden niet goed”, vond Van der Veen. “Ik was daarom blij met de water break. Daarin kon ik een aantal dingen aangeven bij het team. Na die pauze stond het met name in verdedigend opzicht beter.”

Voorsprong

Kian Fitz-Jim opende de score namens Onder 15.

Ondanks dat het in de openingsfase nog niet helemaal soepel liep bij Onder 15, kwam het team van Van der Veen toch op voorsprong. Een voorzet belandde na een goed georganiseerde aanval bij de tweede paal. Daar stond AZ-talent Kian Fitz-Jim klaar om de bal met zijn linkervoet binnen te schieten. Niet veel later kwam Duitsland terug via een treffer van Tekin Cenkoglu. Hij bepaalde de ruststand op 1-1.

In de tweede helft had Nederland meer vat op de Duitsers. Onder 15 kwam er meerdere keren gevaarlijk uit. Drie keer verscheen een Nederlandse aanvaller voor de Duitse doelman, maar even vaak trokken de Oranjetalenten aan het kortste eind. Daarnaast had Onder 15 de pech dat een doelpunt van Noah Ohio werd afgekeurd. “Hij stond in de baan van het schot”, zag Van der Veen. “Ik snap dat het doelpunt werd afgekeurd, maar dat had niet perse gehoeven.”

Diferdio Misidjan duelleert met Gianluca Schäfer.

Weer Hoogewerf

Net als donderdag kroonde Dillon Hoogewerf zich uiteindelijk dat goudhaantje van Onder 15. Tien minuten voor tijd begon de Ajax aanvaller aan een solo, die mondde uiteindelijk uit in winnende treffer voor Onder 15.

Op die zege viel volgens Van der Veen weinig af te dingen, want zijn ploeg had in de laatste fase van de wedstrijd nog maar weinig te vrezen van Duitsland.“Door het energieslopende weer lukte het ze niet meer om hoog druk te zetten”, zag de oefenmeester. “In het laatste kwartier konden we daardoor steeds van achteruit opbouwen en er tussendoorspelen. Van daaruit werden we gevaarlijk. Duitsland was ook nog wel een paar keer dreigend, maar kon niet bijten, terwijl wij kansen hebben gehad om ruimer te winnen. Ik vond de uitslag dus wel terecht.”

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van de wedstrijd tussen Duitsland en Nederland.

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen