Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje onder 15 rekent nu wel af met België

Ruud Scheper
KNVB Media
22 maart 2018, 22:15

Onder 15 heeft reden tot juichen. België wordt nu wel verslagen; 4-0. - Foto: KNVB Media

Oranje onder 15 heeft het tweede duel in het tweeluik met België met 4-0 gewonnen. Na de 0-0 van twee dagen eerder waren de spelers van KNVB-coach Peter van der Veen nu veel te sterk voor de opponent. Grote man aan de kant van Nederland was Dillon Hoogewerf. Hij maakte na de pauze een zuivere hattrick.

We hadden echt even tijd nodig om in de wedstrijd te komen

“Als je de kansenverhouding zag, dan had het ook zomaar  7-4 voor ons kunnen worden”, sprak KNVB-coach Peter van der Veen dinsdag na de eerste ontmoeting tussen beide landen. “Ongelofelijk dat die wedstrijd in 0-0 eindigde.” Donderdag deed zijn ploeg het wat dat betreft stukken beter op het veld van v.v. Gilze. Nu werd het net wél gevonden.

Dillon Hoogewerf is niet te houden voor de Belgische defensie donderdagavond. Hij scoort drie keer.

Langs de weg

Daar zag het in het eerste kwartier overigens niet naar uit. Oranje begon uitermate slap aan de wedstrijd, die een uur later begon doordat de Belgen met pech aan de kant van de weg stonden. “Niet ideaal”, wist ook Van der Veen. “Want wij zaten al in de kleedkamer. Dan moet je toch een uur de tijd zien te doden. En of het daar aan lag, weet ik niet, maar we hadden echt even tijd nodig om in de wedstrijd te komen.”

De basiself voorafgaand aan het duel met België, dat met 4-0 gewonnen werd.

De Belgen leken het malheur sneller vergeten dan de thuisploeg en schoten uit de startblokken. Twee keer werd het houtwerk geteisterd, boven en naast Oranje-doelman Dani van de Heuvel. Het bleek een wake-up call voor Oranje, dat na een kwartier de teugels stevig in handen nam en het initiatief niet meer weggaf.

Spelhervatting

We trainen veel op spelhervattingen, dan is het mooi als dat in de wedstrijd resulteert in een doelpunt

Het resulteerde ook in kansen, nog voor de rust, maar zowel Dylan Hopman als Kian Fitz-Jim stuitte op de Belgische goalie Vic Chambare. De 1-0 kwam er evenwel alsnog. Hopman knikte uit een corner knap raak. Zijn coach was er blij mee. “We trainen veel op spelhervattingen, dan is het mooi als dat in de wedstrijd resulteert in een doelpunt.”

Xavi Simons snelt met de bal langs de Belg Luca Oyen.

Had Onder 15 voor de rust het initiatief meer en meer naar zich toegetrokken, de tweede helft speelde zich vrijwel alleen op de Belgische helft af. “Ze waren rijp voor een grotere uitslag”, zag Van der Veen. Groter zelfs nog dan de 4-0 die uiteindelijk op het scorebord prijkte. “We hebben het zeker na de rust heel erg goed gedaan. We hadden druk op de bal, de opbouw was verzorgd en het voetbal zag er prima uit.”

Hattrick Hoogewerf

We hebben het zeker na de rust heel erg goed gedaan

Goals kwamen er ook, met een hoofdrol voor Dillon Hoogewerf. De spits werd niet lang na de pauze fraai bediend door Naïm Matoug, die de bal achter het standbeen langs bij Hoogewerf kreeg. Die aarzelde niet en schoot raak. De 3-0 en 4-0 kwamen eveneens van de voet van diezelfde Hoogewerf. Twee keer schoot hij hard raak. Het laatste doelpunt, vlak voor tijd, bleek het slotakkoord van een mooie avond. “We hebben het prima gedaan”, vond ook Van der Veen.

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van het duel tussen Oranje onder 15 en België onder 15.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen