Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 15 en België houden elkaar in evenwicht

KNVB Media
KNVB Media
20 maart 2018, 23:00

Onder 15 speelde met 0-0 gelijk tegen België. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar en hun leeftijdsgenoten uit België hebben elkaar in evenwicht gehouden. De Derby der Lage Landen in het Jef Mermansstadion eindigde in een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

Dat er aan het eind van de wedstrijd dezelfde stand op het scorebord stond als bij de aftrap, dat mocht een klein wonder heten. Onder 15 domineerde grote delen van de wedstrijd, maar de bal wilde er maar niet in. “Als je de kansenverhouding zag, dan had het ook zomaar  7-4 voor ons kunnen worden”, sprak KNVB-coach Peter van der Veen. “Alles bij elkaar hebben wij zo’n veertien tot vijftien kansen gehad. Ik begrijp ook dat die er niet allemaal in kunnen, maar we hadden zeker moeten scoren.”

Als je de kansenverhouding zag, dan had het ook zomaar 7-4 kunnen worden

Het gebrek aan doelpunten had verschillende oorzaken. Soms was het een gebrek aan scherpte voor de goal, soms een verkeerde eindpass en ook de Belgische doelman Gaetano Bellante bleek een sta-in-de-weg. De sluitpost van Anderlecht speelde een puike wedstrijd en hield Nederland zowel voor als na rust meerdere keren van het scoren af.

Geen bloedeloze 0-0

Door het overwicht van Nederland speelde de wedstrijd zich grotendeels op de speelhelft van de thuisploeg af. Alleen na rust hadden de Belgen een fase waarin ze meerdere keren voor het doel van Kilian Nikiema opdoken. De keeper van ADO Den Haag hield zijn doel echter schoon en was ook op zijn hoede bij de counters van de thuisploeg.

Doordat de kansen maar bleven komen, bleef de wedstrijd ondanks het gebrek aan doelpunten boeien. “Het was zeker geen bloedeloze 0-0”, vond Van der Veen. “Het was een leuke wedstrijd, waarin voldoende te beleven viel. De kansen die we kregen moeten er echter in. Dat is uiteindelijk dat wat telt.”

Basis elf maken wedstrijd vol

De wedstrijd wordt pas uitstekend als we hier met drie of vier doelpunten verschil winnen

Ondanks dat zijn ploeg niet tot scoren kwam, hield Van der Veen wel vast aan dezelfde elf spelers als waar hij de wedstrijd mee begon. De KNVB-coach paste geen enkele wissel toe. “Dat vond ik ook niet nodig. Iedereen speelde naar behoren en niemand had last van vermoeidheid. We forceerden bovendien genoeg, dus waarom zouden we wisselen?”

Terugkijkend op het duel was Van der Veen, ondanks het gelijkspel, redelijk tevreden over het optreden van zijn ploeg. “We hebben goed gespeeld, alleen vergeten we vandaag te scoren. De wedstrijd wordt pas uitstekend als we hier met drie of vier doelpunten verschil winnen.”

Dat lukte dinsdag niet, maar donderdag krijgt Onder 15 een nieuwe kans om België te verslaan. Op het sportpark Verhoven van vv Gilze staan beide landen om 18.30 uur tegenover elkaar. De toegang voor dit duel is gratis.

Statistieken Statistieken De statistieken van Belgie O15 - Nederland O15

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen