Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wisselend succes voor Onder 15 in Engeland

KNVB Media
KNVB Media
18 december 2017, 20:15

Onder 15 speelde maandag twee oefeninterlands tegen Engeland. Het verloor het eerste duel (3-1), maar won de tweede wedstrijd (3-2). - Foto: KNVB Media

Het Wilhelmus klonk maandag niet één, maar twee keer voor het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar. Het team van KNVB-coach Peter van der Veen nam het in een paar uur tijd twee keer op tegen de leeftijdsgenoten uit Engeland. Het resultaat was wisselend. De eerste wedstrijd werd met 3-1 verloren, maar in het tweede duel stapte Onder 15 als winnaar van het veld: 3-2.

Het was voor de Nederlandse talenten hun eerste officiële interland van het seizoen. Na twee tweedaagse oefenstages in eigen land, waren de oefenwedstrijden tegen Engeland de eerste graadmeters om te zien waar deze Onder 15-lichting staat op internationaal niveau. Wat Van der Veen over de twee wedstrijden in Burton on Trent te zien kreeg, kon hem wel bekoren.

“Twee interlands op een dag afwerken was nieuw voor zowel de staf als voor de spelers, maar ik vind dat we ons er goed vanaf hebben gebracht”, sprak de oefenmeester. “De eerste wedstrijd verloren we weliswaar met 3-1, maar dat gaf een vertekenend beeld. Engeland had vijf of zes fantastische counters en scoorde daar drie keer uit, terwijl wij tien opgelegde kansen kregen. Daar maakten wij er maar een van. Dat moet beter. Anderzijds is het wel knap dat we die mogelijkheden weten te creëren tegen een ploeg als Engeland.”

Peter van der Veen.

Kansen in tweede duel wel afgemaakt

Van der Veen vervolgt: “In het tweede duel lukte het opnieuw om de Engelsen vol onder druk te zetten. Waar we de kansen in de eerste wedstrijd niet afmaakten, deden we dat nu wel. Daardoor wonnen we terecht. Al met al vond ik het twee fantastische wedstrijd op internationaal niveau.”

Onder 15 keek in het eerste duel bij rust al tegen een 3-0 achterstand aan. Pas in de tweede helft konden de Nederlandse talenten iets terugdoen via een treffer van Dillon Hoogewerf. De tweede wedstrijd verliep voorspoediger. Noah Ohio zette Onder 15 na vijf minuten op voorsprong vanaf de strafschopstip. Engeland kwam vervolgens langszij, maar dankzij Ohio kwam Onder 15 na rust opnieuw op voorsprong. Lang kon Nederland daar niet van genieten, want twee minuten later lag de bal alweer achter doelman Kilian Nikiema. Luuk Wensink zorgde er echter voor dat Onder 15 alsnog als winnaar van het veld stapte.

Fysiek verschil

Wij hebben echt nog jongens, bij hun waren het al meer mannen. Ik vind dat we ons daar goed tegen hebben geweerd

Wat wel opviel in de duels was het verschil in de lichaamsbouw van de spelers van beide ploegen. “Engeland was fysiek sterker”, vond Van der Veen. “Wij hebben echt nog jongens, bij hun waren het al meer mannen. Ik vind dat we ons daar goed tegen hebben geweerd. Door slim te spelen lukte het soms om uit te duels te blijven, maar als het moest gingen we er ook vol in. Daarnaast kozen we ervoor om de bal soms maar lang te spelen, om even onder de druk van de Engelsen uit te komen. Dat mag ook. Het hoeft dan niet altijd mooi.”

Van der Veen nam 25 spelers mee naar Engeland. Die zijn uiteindelijk allemaal in actie gekomen in Burton on Trent. “Ze hebben allemaal ervaring opgedaan. Zeker op deze leeftijd is dat goed. Ze nemen deze waardevolle ervaring mee terug naar hun club en weten nu wat er gevraagd wordt op internationaal niveau.”

Statistieken wedstrijd 1:

Engeland – Nederland 3-1 (3-0).

Scoreverloop: 2. Engeland 1-0, 14. Engeland 2-0, 22. Engeland 3-0, 43. Hoogewerf 3-1.

Gele kaart: Misidjan, Hillen (Nederland).

Opstelling Nederland: Van de Heuvel, Misidjan (51. Postma), Bonnah, Hillen, Baas; Regeer, Unuvar, Fitz-Jim; Huijzer (75. De Jong), Hoogewerf (79. Rensch), Barasi (66. Ohio).

Statistieken wedstrijd 2:

Engeland – Nederland 2-3 (1-1).

Scoreverloop: 5. Ohio 0-1 (strafschop), 10. Engeland 1-1, 53. Ohio 1-2, 55. Engeland 2-2, 67. Wensink 2-3.

Opstelling Nederland: Van Lare (41. Nikiema); Oostwoud (54. Postma), Rensch, Landfeld, Wensink; Yah, Lorenzo Ben-David dos Santos (41. De Jong), Oulad M’Hand (58. Regeer); Soumaholo (58. Unuvar), Ohio (73. Bonnah), Emegha (54. Hoogewerf).

Vernieuwd: KNVB Oranje-app

Beleef Oranje thuis in AR en bepaal de opstelling als bondscoach. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen