Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 15 eenvoudig langs Oostenrijk

KNVB Media
KNVB Media
4 februari 2016, 16:48

Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar ligt op koers voor toernooiwinst in Turkije. Nadat het team van KNVB-coach Peter van Dort dinsdag met 2-1 te sterk was voor Ierland, volgde donderdag een 4-0 overwinning op Oostenrijk.

Op de ruime zege van de Nederlandse talenten viel weinig af te dingen. "Het was een overtuigende wedstrijd van onze kant", vond Van Dort. "We speelden heel goed, zetten agressief druk naar voren. We hadden zelfs nog meer kunnen scoren, al hield de doelman van Oostenrijk er ook een aantal ballen prima uit."

Vroeg storen

Door vroeg te storen, wist Onder 15 het spel van de tegenstander al snel te ontregelen. Oostenrijk leed veel balverlies op eigen helft. Nederland anticipeerde daar goed op en wist het spel snel te verplaatsen. Keer op keer vonden de mannen van Van Dort daardoor de vrije ruimte. Daarbij ging er veel dreiging uit van de buitenspelers die met goede voorzetten continu voor dreiging voor het Oostenrijkse doel wisten te zorgen.

Halverwege de eerste helft leverde dat de Nederlandse talenten een terechte voorsprong op. Mohammed Tahiri maakte een goede actie op de rechtervleugel. Zijn voorzet belandde vervolgens bij Eros Maddy die de 1-0 achter de Oostenrijkse doelman werkte. Niet veel later stond diezelfde Maddy aan de basis van de tweede Nederlandse treffer. Opnieuw kwam Onder 15 er via de rechterflank door. Maddy gaf de bal voor, waarna deze via een been van een Oostenrijkse verdediger in het doel belandde.

Dominant

Met de comfortabele 2-0 voorsprong ging Nederland de rust in en ook na de pauze was het Onder 15 dat het spel domineerde. Eros Maddy zorgde al snel voor de 3-0, waarna Marouan Azarkan de eindstand op 4-0 bepaalde. De manier waarop de speler van Feyenoord dat deed was fraai. Hij speelde een aantal tegenstanders uit, waarna hij de bal over de doelman schoot.

"Via Nigel Thomas en Eros Maddy kregen we nog een aantal kansen om de score nog verder op te voeren, terwijl Mohammed Tahiri ook nog een keer tegen de paal schoot", blikte Van Dort terug. Tegenover het Nederlandse wapengekletter stonden amper Oostenrijkse kansen. Slechts één keer wisten de Alpenbewoners gevaarlijk te worden. "Ze boden weinig weerstand", vond Van Dort, die zaterdag met zijn team de toernooiwinst kan pakken.

Turkije

Op de slotdag van het toernooi neemt Onder 15 het op tegen gastland Turkije. De Turken wisten ook hun beide wedstrijden te winnen, maar omdat het doelsaldo van Nederland beter is (6-1 om 4-0, red.) volstaat een gelijkspel. Van Dort verwacht zaterdag echter een pittige wedstrijd. "Turkije is een tegenstander van een andere kwaliteit dan Oostenrijk. Ze beschikken over grote, sterke jongens. Het kan een mooie wedstrijd worden. Zelf spelen we altijd voor de overwinning. Eén van de doelen was ook het winnen van het toernooi. Daarvoor zijn we nog altijd in de race."

Statistieken:

Nederland - Oostenrijk 4-0 (2-0).

Scoreverloop: 21. Eros Maddy 1-0; 33. Oostenrijk 2-0 (eigen doelpunt); 50. Eros Maddy 3-0; 63. Marouan Azarkan 4-0.

Opstelling Nederland: Ruijgrok; Schippers, Hoogenboom, Vos, Musampa; Van Kleef, Burger (65. Timan), Pherai, Thomas (55. Azarkan), Tahiri (65. Boadu), Maddy (55. Besuijen).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen