Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 15 sluit af op tweede plaats

KNVB Media
KNVB Media
14 februari 2015, 17:02

Foto: KNVB

Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar heeft het vierlandentoernooi in Turkije afgesloten op de tweede plaats. Het team van KNVB-coach Peter van Dort speelde op de laatste speeldag met 0-0 gelijk tegen het gastland, waardoor Turkije op doelsaldo met de eindzege aan de haal ging.

Het mislopen van de toernooiwinst was een lichte teleurstelling voor de Oranjetalenten, zeker omdat er tegen Turkije meer in had gezeten dan het doelpuntloze gelijkspel. ,,Op basis van inzet hadden we meer verdiend", sprak Van Dort. ,,We moeten echter zorgvuldiger worden in het afronden van de kansen die we creëren. De momenten waarop wordt gekozen voor een diepe bal, of wanneer er positiespel moet worden gespeeld moeten we beter leren herkennen."

Betere kansen

Tegen Turkije ging het voor rust redelijk gelijk op, maar wist Nederland de betere kansen te creëren. De Oranjetalenten hadden moeite om de vrije middenvelder te vinden, maar op de momenten waarop dat wel lukte werd het team ook direct dreigend. Zo schoot rechtsbuiten Maurice Koné naast uit kansrijke positie, zag Rodney Huijgen zijn inzet voorlangs gaan en kopte Sven Botman op de lat.

De beste kans was echter voor Andrew Mendonca. De FC Twente-speler kwam na goed combinatiespel in de as van het veld door vanaf het middenveld, maar oog in oog met de Turkse doelman schoot hij naast. Turkije zette daar weinig gevaarlijke momenten tegenover. Het gastland kwam een paar keer in de buurt van het Nederlandse doel, maar echt dreigend werd het nooit.

Bovenliggende partij

Ook na rust waren de betere kansen voor Nederland. Het team van Van Dort was voetballend de bovenliggende partij en zorgde via Maurice Koné en Brad van Hoeven geregeld voor dreiging vanaf de flanken. De nauwkeurigheid in de eindpass ontbrak echter. Via een kopbal van wederom Botman was Onder 15 nog wel dichtbij een doelpunt, maar wederom ontbrak het geluk. In de jacht op de eindzege schakelde Nederland in de laatste tien minuten nog over op opportunistisch spel, maar ook dat mocht niet baten.

De Oranjetalenten moesten zodoende toezien dat Turkije door het betere doelsaldo met de eindzege aan de haal ging. Voor Onder 15 restte de tweede plaats. Toch keek Van Dort met een goed gevoel terug op het vierlandentoernooi. ,,Het is voor ons een prima ervaring geweest. Als staf zijn we heel tevreden over hoe we als team hebben gepresteerd. We hebben hard gewerkt en elkaar gesteund op momenten waarop we het moeilijk hadden."

De volgende selectieactiviteit van Onder 15 staat in april op het programma. Dan neemt het team het twee keer op tegen de leeftijdsgenoten uit Ierland.

Statistieken:

Turkije - Nederland 0-0.

Opstelling Nederland: Schendelaar; Kosu, Ekkelenkamp (36. Jacobs), Botman, Pierie (36. Bakker); Huijgen, Mendonca, Van der Berg (36. Familia-Castillio), Koné, Buitink (55. Darkwa), Van Hoeven.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen