Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 15 en Duitsland in evenwicht

KNVB Media
KNVB Media
20 mei 2014, 20:09

Foto: KNVB

Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar is dinsdag de dubbele vriendschappelijke ontmoeting in en tegen Duitsland begonnen met een gelijkspel. In Weingarten eindigde het duel in 1-1. Robin Schoonbrood maakte de enige Nederlandse treffer.

De wedstrijden tegen Duitsland deze week zijn een goede graadmeter voor KNVB-coach Peter van Dort om in te schatten hoe zijn elftal zich houdt tegen de top van Europa. Bovendien heeft hij de kans om de spelers individueel te testen op dit niveau.

Eerste test

Dinsdag slaagde Nederland voor de eerste test. De ploeg hield zich knap staande tegen het goede en fysiek sterke Duitsland. Toch had Oranje even nodig om te wennen aan het hoge tempo. Het elftal begon wat slordig en leed regelmatig balverlies. Met enkele schoten van afstand zorgde de thuisploeg voor het meeste gevaar.

Na acht minuten viel de 1-0. Doelman Mike van de Meulenhof had moeite om een terugspeelbal te verwerken. Hij schoot de bal ongelukkig tegen de rug van David Nieland waarna deze in het net verdween.

Nederland vocht zich echter terug in de wedstrijd en maakte al snel de verdiende gelijkmaker. Op aangeven van Ché Nunnely schoot Schoonbrood raak: 1-1. Hierna ontstond een gelijkopgaand duel in een hoog tempo. Dat laatste was opvallend omdat het met zo’n 28 tot 30 graden drukkend warm was.

In de tweede helft nam de thuisploeg het initiatief. Met enkele schoten van buiten de zestien kreeg het een aantal mogelijkheden om opnieuw de leiding te nemen. Met de inbreng van onder andere Emmanuel Boateng, Nazario de Fretes en Anderson Lopez kreeg Nederland steeds meer grip. In het restant van het duel had het via De Fretes en Lopez zelfs nog de winst kunnen grijpen. Ook was er een mooi moment voor Martijn Kaars. Hij kwam ruim twintig minuten voor tijd in het veld. Het was zijn eerste optreden in Oranje.

Strijd

Van Dort was content met het spel van zijn team. ,,De jongens hebben laten zien dat ze het niveau aankunnen. Duitsland was vooral fysiek gezien sterker. Met veel strijd heeft onze ploeg dit gecompenseerd. Daarvoor verdienen ze de complimenten.”

Donderdag speelt Onder 15 opnieuw tegen Duitsland. De aftrap is om 17.00 uur. ,,Ik geef dan de andere jongens de kans. Op deze leeftijd zijn deze wedstrijden erg belangrijk om te kunnen zien of een speler mee kan of nog een stap moet maken. Ik ben erg benieuwd hoe dat donderdag uitpakt.”

Statistieken:

Duitsland – Onder 15 1-1 (1-1)

Scoreverloop: 8. Nieland 1-0, 17. Schoonbrood 1-1

Opstelling Nederland: Van de Meulenhof, Asmelash (32. Wijndal), Hoogveld, Obispo, Ter Heide (55. Boateng), Schoonbrood (58. Aarts), De Ligt (79. Fernandes), Altintas (55. De Fretes), Nunnely (58. Kaars), Kluivert (55. Lopez), Malen.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen