Overtuigende zege Onder 15

30 april 2014, 20:54

Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar heeft woensdag op overtuigende wijze gewonnen van Servië. Op de Herdgang werd het 6-1. Ché Nunnely (drie keer), Justin Kluivert (twee keer) en Donyell Malen zorgden voor de Nederlandse doelpunten.

De grote overwinning zorgde voor tevredenheid bij KNVB-coach Peter van Dort. ,,Natuurlijk ben je na een overwinning altijd tevreden. Bij fases speelden we een goede wedstrijd, waarin we onze opdrachten prima hebben uitgevoerd. Maar er zijn ook nog veel dingen die beter kunnen. Het tempo was soms te laag en bij balverlies kwamen we wel eens in moeilijkheden.”

Furieuze start

Groot werden de problemen voor Oranje echter nooit. Dat kwam mede door de furieuze start van de Nederlandse talenten. Na tien minuten prijkte er al een 3-0 voorsprong op het scorebord door twee doelpunten van Nunnely en één van Kluivert. ,,We wisten vooraf dat Servië veel risico nam in de opbouw”, sprak Van Dort. ,,Daardoor leden ze geregeld balverlies op eigen helft. Bovendien hielden ze het veld erg breed, waardoor er veel ruimte lag voor ons. Zeker in de eerste tien minuten hebben we daar goed op ingespeeld.”

Na de vlammende start viel de organisatie iets weg bij Onder 15. Iedereen wilde zich met de aanval bemoeien en dat kwam het spel niet ten goede. Pas na een half uur spelen herpakte Nederland zich. Van achteruit lukte het meerdere keren om de voorhoede in stelling te brengen en dat leidde tot de vierde Nederlandse treffer, die op naam kwam van Nunnely. Twee minuten later tekende Donyell Malen voor het vijfde doelpunt van de avond, nadat hij een voorzet vanaf de flanken achter de Servische doelman mikte. Vijf minuten voor rust deed Servië iets terug, toen Onder 15 niet attent genoeg reageerde bij een hoekschop van de bezoekers.

Genadeklap

Mocht Servië na de 5-1 hoop hebben gekregen op een terugkeer in de wedstrijd, dan stampte Onder 15 die vlak na rust direct de grond in, toen Kluivert met zijn tweede treffer de 6-1 maakte. Daarmee was het duel definitief gespeeld en kabbelde de wedstrijd verder tot het eindsignaal. Ook al kreeg Onder 15 via een kopbal van Orhan Dag (paal) nog een aardige kans en moest ook doelman Mike van de Meulenhof een keer handelend optreden op een inzet van de Serviërs.

Van Dort: ,,Over de hele wedstrijd hebben we meer kansen gehad dan Servië, maar ook zij hebben vier, vijf mogelijkheden gehad. Op de momenten dat wij slordig waren, werd Servië direct gevaarlijk. Vandaag is dat niet afgestraft, maar tegen een tegenstander als Duitsland kom je wel in de problemen. Uiteindelijk kunnen we echter tevreden zijn met het resultaat. Dit is voor ons een goede activiteit geweest.”

Nederland – Servië 6-1 (5-1).

Scoreverloop: 4. Kluivert 1-0, 9. Nunnely 2-0, 10. Nunnely 3-0, 30. Nunnely 4-0, 32. Malen 5-0, 35. Servië 5-1, 42. Kluivert 6-1.

Opstelling Nederland: Delano Kloos (41. Mike van de Meulenhof); Jasper ter Heide (57. Hennos Asmelash), Navajo Bakboord (8. Niek Hoogveld), Armando Obispo, Owen Wijndal; Sam Aarts (41. Robin Schoonbrood), Nazario de Fretes (41. Leandro Fernandes), Matthijs de Ligt; Ché Nunnely (57. Orhan Dag), Donyell Malen (41. Anderson Lopez), Justin Kluivert.