Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Chong helpt Onder 15 aan winst

KNVB Media
KNVB Media
8 februari 2014, 16:13

Foto:

Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar is het drielandentoernooi in Turkije begonnen met een 1-0 overwinning op Ierland. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door invaller Tahith Chong (foto).

Op de overwinning van de Nederlandse talenten viel weinig af te dingen. ,,Gezien het aantal kansen dat we hebben gecreëerd was het een terecht resultaat”, sprak KNVB-coach Peter van Dort. ,,De spelers voeren hun acties soms alleen net iets te ver door, in plaats van simpel te spelen. Ze vinden het lastig om het overzicht te behouden. Anderzijds heeft Ierland voor weinig dreiging gezorgd. We hebben weinig kansen weggegeven, daar ben ik tevreden over.”

Moeizame start

De oefenmeester zag hoe zijn ploeg voor rust moeite had met het opportunistische spel van de Ieren. Wanneer The Boys in Green in balbezit kwamen, zakte de Oranjeverdediging ver in, waardoor er grote ruimtes ontstonden op het veld. Ierland ging daar beter mee om, zonder dat daar kansen uit ontstonden. Ook in balbezit oogde het spel van Nederland in de eerste helft onrustig, waardoor de ploeg de bal vaak snel kwijt was.

Naarmate het duel vorderde kwam Onder 15 beter in het spel. Via de rechterflank was Oranje een paar keer dreigend via Orhan Dag. De Sparta-aanvaller kreeg voor rust ook een goede kans om de score te openen, maar één op één met de doelman van Ierland zag hij zijn schot gestopt worden. Ook afstandschoten van Ugur Altintas, Matthijs de Ligt en Emanuel Boateng leverden geen treffer op.

Meer druk

Na rust speelde Onder 15 met meer druk naar voren. Ballen werden sneller veroverd en Ierland kwam nauwelijks nog over de middenlijn. Wederom kwam het meeste gevaar vanaf de rechterflank en lieten Dag en De Ligt een aantal fraaie individuele acties zien. Gezien het aantal kansen dat Nederland kreeg, kon een doelpunt niet uitblijven. Dat viel na 55 minuten, toen Sam Aarts de bal veroverde. Hij vond vervolgens Tahith Chong, die de bal met een schuiver onder de Ierse doelman schoot. Oranje kreeg nog een aantal kansen om de score verder uit te breiden, maar het bleef bij één treffer.

De overwinning stemde tot tevredenheid in het Nederlandse kamp, al zag Van Dort nog voldoende ruimte voor verbetering. ,,Ik had gehoopt dat we een stap hadden gezet in onze speelwijze, maar omdat we met een aantal debutanten speelden, waren we wat zoekende. Het is voor de jongens toch weer anders spelen dan bij hun club. Dat hoort bij de fase waarin we zitten, bij iedere activiteit beginnen we opnieuw. Bovendien speelde Ierland met haar sterkste elf. Voor ons leverde dat een topwedstrijd op.”

Turkije

Maandag wacht het tweede duel voor Onder 15. De Nederlandse talenten nemen het dan op tegen gastland Turkije. De Turken wonnen hun eerste wedstrijd donderdag met 2-0 van Ierland. De toernooiwinst zal maandag dan ook de inzet zijn. ,,Het wordt een nieuwe wedstrijd waar we ons goed op zullen voorbereiden”, zegt Van Dort. ,,Ook Turkije zal tegen ons in de sterkste opstelling spelen. Ik hoop op een betere wedstrijd, zodat we kunnen laten zien dat we ten opzichte van vandaag toch weer een stap hebben gezet.”

Statistieken

Nederland - Ierland 1-0 (0-0).

Scoreverloop: 55. Chong 1-0.

Opstelling Nederland: Delano Kloos; Hennos Asmelash, Emanuel Boateng, Armando Obispo, Jarno Abbel; Lance Duijvestijn (52. Sam Aarts), Ugur Altintas, Matthijs de Ligt; Orhan Dag, Joël Piroe (60. Donyell Malen), Kick de Goede (52. Tahith Chong).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen