Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Een nieuwe Kluivert in Oranje

KNVB Media
KNVB Media
28 november 2013, 16:44

Foto:

Als hij hetzelfde wil bereiken als zijn vader Patrick, dan heeft Justin Kluivert nog een lange weg te gaan. De eerste stappen zijn echter gezet. Dinsdag maakte de jonge Kluivert zijn debuut in het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar, waarna donderdag zijn tweede jeugdinterland volgde.

De talentvolle aanvaller van Ajax lijkt qua uiterlijk sprekend op zijn vader. En ook over populariteit heeft de jonge Kluivert niet te klagen. Tijdens het tweeluik van Onder 15 met Ierland (2-1 en 3-0 winst) worden de jeugdinternationals na afloop bestormd door de veelal jonge fans, die graag een eerste handtekening hebben. Want stel dat de jongens ooit doorbreken, dan is dat kleinood vast binnen. De meeste aandacht gaat daarbij uit naar de zoon van de voormalig topscorer aller tijden van het Nederlands elftal.

Handtekeningen en foto’s

Het is het lot van een talentvolle voetballer, die in de voetsporen treedt van zijn vader. De naam van Kluivert wordt tegen Ierland meerdere keren gescandeerd en na afloop van de wedstrijd dringen de jonge fans om hem heen. Wachtend op een handtekening of een foto. Kluivert neemt zijn tijd en laat zich met de ene na de andere fan vereeuwigen.

Zelfs als hij in de kleedkamer verdwijnt blijven de jonge supporters voor de deur hangen, hopend dat de jeugdinternational nog even terugkomt. Het zijn de eerste stappen in Oranje van de jonge Kluivert, die trots is dat hij zich sinds dinsdag jeugdinternational mag noemen.

,,Het is speciaal om het Oranjeshirt te mogen dragen. Dat geeft aan dat je bij de beste spelers uit je leeftijdscategorie hoort. Ja, voor mij was het best een verrassing dat ik bij de selectie zat. Ik twijfel nog weleens aan mezelf als voetballer. Maar het voelt goed om hier te staan. Dit is toch iets wat niet iedereen meemaakt.”

Linksbuiten

De aanvaller start in de eerste wedstrijd tegen Ierland als linksbuiten. In het tweede duel valt hij na 54 minuten in voor Joël Piroe, waardoor Kluivert zich in de punt van de aanval mag laten zien. De plek waar zijn vader furore maakte in het grote Oranje. ,,Maar ik hou er het meest van om als linksbuiten te spelen. Als het nodig is speel ik in de spits of rechtsbuiten, maar op links is mijn favoriete positie.”

Als spits lijkt Kluivert even te mogen juichen in het tweede duel tegen Ierland, maar een treffer van hem wordt vanwege buitenspel afgekeurd. De aanvaller blijft daardoor droog staan. Toch kijkt hij met genoegen terug op de afgelopen dagen met Onder 15. ,,Ik heb veel plezier beleefd en goede vrienden gemaakt. In de toekomst hoop ik het profvoetbal te halen, hopelijk zelfs het Nederlands elftal.”


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen