Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Overtuigende zege Onder 15

KNVB Media
KNVB Media
28 november 2013, 14:51

Foto:

Op overtuigende wijze heeft het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar ook de tweede wedstrijd tegen Ierland gewonnen: 3-0. Nazario de Fretes, Orhan Dag en Ugur Altintas zorgden voor de Nederlandse doelpunten.

,,We hebben goed gespeeld”, vond KNVB-coach Peter van Dort. ,,Eigenlijk hadden we met nog meer dan 3-0 moeten winnen. Met name voor rust hebben we veel mogelijkheden gecreëerd. Daarvan hebben we er te weinig benut.”

Onder 15 was vanaf het eerste fluitsignaal dreigend. Na anderhalve minuut mochten de Nederlandse talenten al drie hoekschoppen noteren. Met de nodige moeite lukte het Ierland nog deze ballen weg te werken, maar bij de vierde corner was het wel raak. De bal bleef in het strafschopgebied hangen, waarna De Fretes de openingstreffer achter de Ierse doelman schoot.

Kansen

Via Orhan Dag, Tahith Chong en Joël Piroe kreeg Onder 15 kansen om de score verder uit te breiden, maar de toeschouwers op sportpark Hamerden moesten wachten tot de dertigste minuut. Dag werd vrij voor de Ierse doelman gezet en schoot de bal beheerst tegen de touwen. De bezoekers zetten daar amper kansen tegenover.

Ook na rust behield Onder 15 een overwicht. Dat leidde al na twee minuten tot de derde Oranjetreffer, toen Ugur Altintas de bal naar Tahith Chong speelde. De Feyenoord-speler bracht de bal vervolgens bij Piroe, die het overzicht behield en de bal teruglegde op Altintas. Het schot van de nummer tien verdween vervolgens achter doelman Ian Giltenan. Het was een van de laatste grote kansen voor de Nederlandse talenten. Ierland probeerde er in de slotfase met counters nog uit te komen, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers nooit. Daardoor blijft Onder 15 na twee duels ongeslagen.

Initiatief

Het spel van Oranje stemde Van Dort dan ook tevreden. ,,Bij balverlies veroverden we de bal snel terug. Mede daardoor hadden we al snel het initiatief. In de wedstrijd van dinsdag kwamen we vaak in duels, daar hadden we moeite mee. We hebben die wedstrijd nabesproken en aan de hand van videobeelden bekeken wat er wel en niet goed ging. Vandaag kwamen we meer aan voetballen toe. Dat probeerden we uit te spelen, waardoor we telkens een overtal op de vleugels kregen.”

De oefenmeester kijkt met een goed gevoel terug op de eerste twee duels van Onder 15. ,,Voor de jongens is dit een uniek moment geweest. Ze hebben tegen een ploeg gespeeld met een speelstijl die ze in Nederland niet tegenkomen. Die ervaring nemen ze mee en is belangrijke bagage voor de volgende activiteiten.”

Statistieken:

Nederland onder 15 – Ierland 3-0 (2-0)

Scoreverloop: 7. De Fretes 1-0, 30. Dag 2-0, 37. Altintas 3-0. Gele kaart: Bakboord (Nederland).

Opstelling Nederland: Bilal Bayazit; Jasper ter Heide, Navajo Bakboord, Steven Theunissen, Owen Wijndal; Lance Duijvestijn, Ugur Altintas, Nazario de Fretes, Orhan Dag (57. Leandro Fernandes), Joël Piroe (54. Justin Kluivert), Tahith Chong (54. Ché Nunnely).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen