Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 15 twee keer tegen Ierland

KNVB Media
KNVB Media
16 oktober 2013, 12:30

Foto:

Nederlands jongste nationale voetbalteam, het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar, staat twee mooie interlands te wachten. Op zowel dinsdag 26 als donderdag 28 november ontmoet de ploeg in Westervoort, op het terrein van AVW ’66, de leeftijdsgenoten uit Ierland. De eerste tweestrijd begint om 19.00 uur, het daaropvolgende treffen is te aanschouwen vanaf 12.00 uur.

Oranje onder 15 treft doorgaans ook clubteams, maar het spelen van interlands is vanzelfsprekend ook voor deze nog zeer jeugdige talenten extra aantrekkelijk. Voor het eerst vertegenwoordigen ze Nederland in officieel verband; de nieuwste lichting wacht dus zelfs al direct een dubbele ontmoeting met Ierland.

Peter van Dort, sinds dit seizoen KNVB-coach van Onder 15, kijkt uit naar de eerste krachtmeting van zijn selectie. ,,Hun eerste interland brengt voor de spelers extra omstandigheden met zich mee. Het volkslied wordt gespeeld, hun familie zit op de tribune, maar er staan ook scouts en zaakwaarnemers langs de lijn. Het wordt interessant om te zien hoe zij daarmee om zullen gaan.”

Waar de nationale talenten in deze leeftijdscategorie in voorgaande jaren pas aan het eind van het seizoen hun eerste interland speelden, komen ze nu al in november in actie. ,,We willen de jonge spelers nog eerder ervaring laten opdoen tegen een internationale tegenstander”, weet Van Dort. ,,Het is voor hen een moment om zich een beeld te vormen waar ze staan ten opzichte van hun leeftijdsgenoten uit een ander land. Voor de interlands tegen Ierland worden 22 spelers uitgenodigd, die – verdeeld over beide wedstrijden – allemaal aan spelen toe zullen komen.”

Leuk om te kijken!

Wil je op dinsdag 26 november (vanaf 19.00 uur) of donderdag 28 november (vanaf 12.00 uur) kunnen genieten van het frisse en enthousiaste spel van de voetballers van Oranje onder 15? De entree op Sportpark Hamerden van AVW ’66 in Westervoort is een schijntje. De toegang kost 3 euro (hoofdtribune) of 2 euro (overige plaatsen), en zelfs maar 1 euro per persoon bij een minimale groepsafname van tien kaarten.

Toegangsbewijzen zijn vanaf maandag 28 oktober te verkrijgen bij gastheer AVW ’66 zelf (Brouwerslaan 4), Cigo Westervoort (Dorpsplein 32), Hobbycentrum Evers (Klapstraat 151), BP-autoservice Het Ambacht (Het Ambacht 35) of in Duiven bij Boek- en kantoorhandel Bonvrie (Elshofpassage 42). Reserveren kan (alleen) voor groepen: via oranje@avw66.nl.
 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen