Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 15 matig in de afronding

KNVB Media
KNVB Media
21 april 2009, 23:08

Foto:

Het Nederlands team van spelers onder 15 jaar heeft zijn eerste oefenduel van Ierland dinsdagavond gewonnen (2-1). Maar als het team van KNVB-coach Wim van Zwam scherper was geweest in de afronding, was er een veel ruimere zege behaald.

De overwinning bleef nu nipt, en doet voorkomen alsof beide teams erg aan elkaar waren gewaagd. Maar dat, had Van Zwam gezien, was eigenlijk niet het geval. ,,Wij hebben gewoon te veel kansen gemist", reageerde hij na afloop. ,,We hebben meerdere keren alleen voor de keeper van Ierland gestaan, maar waren toen niet besluitvaardig genoeg of te slordig."

Onder 15 kwam dan ook vanaf de penaltystip aan de leiding. Nadat een inzet van Anass Achabar tegen de hand van een Ierse verdediger was gekomen, floot de scheidsrechter voor een strafschop. Die benutte de speler van Feyenoord zelf: 1-0.

Overtuigend

Dat de bezoekers op gelijke hoogte kwamen was daarna onverwacht. Bij een vrije trap kwam verdediger Smith mee naar voren, en wat de spelers van Onder 15 nalieten bij dode spelmomenten - overtuigend het duel ingaan - deed Smith goed. Hij kopte de bal hard in. Keeper Eric Verstappen kon in eerste instantie nog redden, maar was daarna alsnog geklopt.

Vlak voor tijd kwam het team van Van Zwam toch opnieuw op voorsprong. Een indraaiende spelhervatting van Adnan Bajic werd door invaller Vincent Janssen van NEC met het hoofd afgerond.

,,We hebben verdiend gewonnen, maar door het jeugdig enthousiasme maken we het onszelf nog moeilijk. Dat heeft met ervaring te maken. Gelukkig maken we wel stappen, ten opzichte van het begin toen we deze groep bij elkaar hadden."

Statistieken:

Onder 15 - Ierland 2-1 (1-1).

Scoreverloop
: 19. Achabar 1-0 (pen.), 38. Smith 1-1, 71. Janssen 2-1.

Opstelling: Eric Verstappen; Rewien Ramlal, Daan Disveld, Wesley Hoedt, Jetro Willems (60. Terence Kongolo); Thomas Horsten (54. Tigran Gazarjan), Adnan Bajic (72. Coen Gortemaker), Erwin Nuytinck (41. Memphis Depay); Mohammed Osman (41. Boban Lazic), Anass Achabar, Gyliano van Velzen (54. Vincent Janssen).

 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen