Er gaat al veel meer goed bij Onder 15

23 april 2009, 15:05

Natuurlijk valt er nog veel te verbeteren. Dat beseft ook Wim van Zwam. Maar de KNVB-coach ziet heel wat progessie bij het Nederlands team voor spelers onder 15 jaar, in vergelijking met het begin van het seizoen. Zijn team won donderdagmiddag met 3-1 van Ierland.

Zo versloeg Onder 15 voor de tweede maal in drie dagen de Ierse leeftijdgenoten. Dinsdag was de ploeg van Van Zwam met 2-1 te sterk, ditmaal wist Onder 15 één doelpunt meer te maken.

Toch had de zege ook nu hoger kunnen uitvallen als het team scherper was geweest in de afronding. In de eerste vijf minuten kwam de thuisploeg, die opnieuw speelde in Wezep, twee maal alleen voor de keeper, maar tot de openingstreffer leidde het niet.

Steekbal

Die kwam wel twee minuten later, via Memphis Depay. De speler van PSV werd met een steekbal van Boban Lazic vrijgespeeld en hij wipte de bal over de Ierse doelman. Nog voor rust verdubbelde Onder 15 de marge, via NEC'er Vincent Janssen (foto). Ook hij werd bediend met een steekbal, nu van Depay.

,,Daar hebben we op geoefend en dan is het goed dat het er ook zo uitkomt", vond Van Zwam. ,,Ik kan ook zien dat de ploeg veel heeft geleerd. Het gaat al veel beter dan in het begin van het seizoen. Natuurlijk gaat er ook nog van alles fout, maar er is ontwikkeling. Daarbij moeten we ook niet vergeten dat dit een jonge groep is. De spelers zijn pas veertien jaar."

Zijn team kwam na rust zelfs op een voorsprong van 3-0, toen een corner van Depay door de keeper over de doellijn werd gewerkt. Een defensief foutje leidde nog tot de tegentreffer van Fack, vlak voor tijd.

Onder 15 - Ierland 3-1 (2-0).

Scoreverloop: 7. Depay 1-0, 32. Janssen 2-0, 72. Depay 3-0, 77. Fack 3-1.

Opstelling: Niek van Ginkel; Thomas Horsten (62. Anass Achabar), Daan Disveld (41. Rewien Ramlal), Terence Kongolo, Wesley Hoedt (41. Jetro Willems); Tigran Gazarjan, Memphis Depay, Coen Gortemaker; Boban Lazic, Vincent Janssen, Gyliano van Velzen (41. Erwin Nuytinck, 48. Adnan Bajic).