Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 15 dwingt te weinig kansen af

KNVB Media
KNVB Media
18 april 2013, 18:46

Foto: KNVB

Ook de tweede oefeninterland tegen België heeft het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar geen overwinning opgeleverd. Nadat beide ploegen elkaar dinsdag nog op een doelpuntloos gelijkspel hielden, trokken donderdag in Hoogstraten de zuiderburen aan het langste eind: 1-0.

Het verlies van de Nederlandse talenten was opzienbarend, want grote delen van de wedstrijd had Onder 15 de bal. ,,Ik denk dat we in totaal zo’n tachtig procent balbezit hadden”, sprak KNVB-coach Edwin Petersen. ,,We hebben echter weinig kansen afgedwongen. Bij elkaar hebben we bijvoorbeeld tien voorzetten vanaf de flanken gehad, maar ze bereikten de spitsen niet. Er zaten te veel slordigheden in ons spel.”

Een van die slordigheden leverde in de eerste helft de enige treffer van de wedstrijd op. De keeper van Nederland en een centrale verdediger speelden de bal drie keer heen en weer, maar werden verrast toen plotseling één van de Belgische aanvallers de bal onderschepte en het thuisland vervolgens op voorsprong zette. Het was een van de weinige kansen in het duel voor de zuiderburen.

Niet ontevreden

In de tweede helft veranderde het beeld niet. Onder 15 had het initiatief, maar het lukte maar niet om kansen te creëren, waardoor Nederland met een nederlaag huiswaarts keerde. Ondanks het resultaat was Petersen niet ontevreden. ,,In grote mate hebben we herkenbaar gespeeld, zoals we dat van een Nederlands team verwachten. We waren dominant en hadden het initiatief. Aanvallend hebben we alleen te weinig laten zien. Daar was ik wel ontevreden over.”

,,We leggen de lat echter hoog bij de spelers. De speelwijze die wij nastreven is niet de gemakkelijkste. Natuurlijk spelen we de wedstrijden om te winnen, dus na afloop overheerste de teleurstelling bij de spelers. Maar als ik kijk naar het niveau dat we vandaag hebben gehaald, dan was dat ruim voldoende.”

Goede ervaring

De wedstrijd tegen België was het laatste onderdeel van de vierdaagse activiteit van het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar. ,,Het is een goede ervaring geweest”, vond Petersen. ,,We zijn als staf beter op elkaar ingespeeld, waardoor we de spelers nog meer kunnen bieden. Maar ook hebben we een beter inzicht gekregen in de spelers die we bij ons hadden. De kwaliteiten van de spelers zijn inzichtelijker voor ons geworden.”

Onder 15 komt in mei voor het laatst dit seizoen bij elkaar. Dan staat een dubbele ontmoeting met Duitsland op het programma. ,,Een topland”, vindt Petersen. ,,Dat brengt andere krachten los. We zullen in die twee duels een hoger niveau moeten halen. In zulke duels word je uitgedaagd om goed te voetballen.”

Statistieken:

België – Nederland 1-0 (1-0). 14. 1-0.

Opstelling Nederland: Jurrian Jouvenaar, Timothy Fosu-Mensah (36. Darren Sidoel), Justin Bakker (36. Mats Knoesters), Carel Eiting, Samuel Brobbey, Steven Smulder (53. Rodney Kongolo), Rashaan Fernandes (53. Robin Schouten), Mees Hoedemakers, Nigel Robertha (53. Cali Daniël), Mink Peeters (36. Dani Koks) en Karim Bannani (53. Javairô Dilrosun).

Exclusieve Oranje-video’s!


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen