Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Goed meetmoment Onder 15'

KNVB Media
KNVB Media
15 april 2013, 11:56

Foto:

Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar bereidt zich voor op een dubbele confrontatie in en tegen België, waarna in mei twee keer Duitsland wacht. Het zijn, na enkele oefenwedstrijden tegen clubteams, de eerste interlands voor de huidige lichting. KNVB-coach Edwin Petersen kijkt ernaar uit.

,,We zijn in het voortraject begonnen met een grote selectie en hebben deze groep stapsgewijs teruggebracht naar 22 spelers. We hebben nu de beste spelers uit deze leeftijdsgroep bij elkaar”, vertelt Petersen. ,,De wedstrijden tegen België en Duitsland zijn goede meetmomenten om te zien waar we staan. Tot nu toe hebben wij alleen clubteams getroffen met spelers die vaak een jaar ouder zijn. Deze wedstrijden zijn de toetjes.”

Unieke momenten

Petersen wil alle spelers aan het werk zien. ,,We starten in beide wedstrijden met twee verschillende teams. We gunnen het de spelers om met een Oranjeshirt het volkslied te zingen. Dat zijn unieke momenten die ze hun hele leven niet meer vergeten.”

De KNVB-coach heeft België bekeken tegen Italië. ,,Wat opvalt is dat de selectie bijna helemaal bestaat uit spelers die zijn geboren in het eerste deel van 1998. Dit geeft aan dat winnen tegen andere landen bij hen een belangrijk doel is. Wij hebben een andere filosofie waarbij het leerproces van de spelers voorop staat.”

Zware kluif

Ook Duitsland wordt een zware kluif. ,,De Duitsers hebben door de grootte van het land meer keuze uit spelers. Zij kiezen voor de beste en sterkste voetballers. Dat maakt het een heel lastige tegenstander. Voor ons is dit zeer leerzaam. De Nederlandse ploegen maken vaak op latere leeftijd een inhaalslag. Wij kunnen door dit soort wedstrijden wennen aan de tegenstand van dit soort toplanden. Die ervaring nemen zij mee als ze zich over twee jaar met Onder 17 moeten zien te plaatsen voor EK’s en WK’s.”

Vorige maand trof Onder 15 de clubteams Fortuna Düsseldorf Onder 16 (2-1 winst) en 1.FC Köln Onder 16 (0-0). ,,Vooral Köln is een goede opleidingsploeg. Die jongens waren een jaar ouder en bovendien goed op elkaar ingespeeld. We hebben het daar uitstekend gedaan. Ik verwacht in de dubbele interlands met Duitsland ongeveer vergelijkbare tegenstand.”

Aftrap

Onder 15 speelt dinsdag in Rijkevorsel de eerste wedstrijd tegen België. De aftrap is om 18.00 uur. De wedstrijd van donderdag staat gepland om 14.00 uur in Hoogstraten. Op dinsdag 14 mei en donderdag 16 mei speelt Nederland tegen Duitsland bij RKSV Minor in Nuth.

Exclusieve Oranje-video's!


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen