Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Schaduwteam Onder 15 speelt gelijk

KNVB Media
KNVB Media
25 november 2009, 20:56

Foto:

Het Nederlands schaduwteam voor spelers onder 15 jaar heeft met 1-1 gelijkgespeeld tegen Willem II/RKC C1. Hoewel beide teams redelijk gelijkwaardig aan elkaar waren, had er meer ingezeten voor het team van KNVB-coach Jan Reurings.

Het Schaduwteam liet een aantal opgelegde kansen onbenut tijdens het oefenduel. ,,In een aantal situaties zijn we voor hun doel gekomen, maar op die momenten werd de bal bij de tegenstander ingeleverd”, zei Reurings. Dat heeft te maken met de geldingsdrang, want net als de spelers van het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar hopen ook de spelers van het Schaduwteam op een plekje in de definitieve selectie van Onder 15 (foto).

,,Deze jongens willen zó graag, daardoor doen ze dingen te snel en worden ze slordig”, zegt de KNVB-coach. Toch was de oefenmeester tevreden met het optreden van zijn team. ,,Ze hebben laten zien dat ze ten opzichte van de trainingsstage in oktober vooruitgang hebben geboekt.''

Een overwinning had er zeker ingezeten voor het Schaduwteam. Halverwege de eerste helft kreeg het een grote kans via een strafschop. Deze werd genomen door Branco van den Boomen, maar uitgerekend de speler van Willem II/RKC miste het buitenkansje om zich tegen zijn eigen vereniging te onderscheiden.

Gemiste kansen

Kort na rust kwam het Schaduwteam alsnog op voorsprong. Vanuit het middenveld werd Yovany van der Stelt aangespeeld. De aanvaller speelde zijn directe tegenstander uit, waarna hij de bal achter de doelman schoot. Met de 1-0 voorsprong op zak kreeg het Schaduwteam vier goede mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar een tweede treffer bleef uit.

Die viel uiteindelijk wel aan de andere kant. Een lange bal belandde bij de linksbuiten van Willem II/RKC, hij gaf de bal voor en via een aantal klutssituaties werd de bal binnengetikt. Daarmee kwam het Schaduwteam niet verder dan een gelijkspel. Toch was Reurings niet geheel ontevreden over het optreden van zijn team en de ontwikkeling die het gemaakt heeft. ,,We werken eraan om dit team meer op elkaar ingespeeld te krijgen. Dat moeten ze alleen over een hele wedstrijd laten zien. Maar soms willen we als trainers ook wel eens te snel.”

Statistieken:

Willem II/RKC C1 – Schaduwteam O-15 1-1 (0-0).

Scoreverloop: 42. Yovany van der Stelt 0-1, 77. 1-1.

Opstelling Schaduwteam: Robin Kist (41. Rodney Rosink); Gaviër Eustasius, Bram van Vlerken, Jan Lammers (41. Jordy de Wijs), Alper Özturk (41. Jurensley Dorand); Jelle van der Heijden (41. Dario Tanda), Branco van den Boomen, Zamorano Bourne (41. Daley Sinkgraven); Pascal Huser, Queensy Menig, Nicolas Yonis (41. Yovany van der Stelt).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen