Onder 15 toont twee gezichten

22 maart 2012, 16:43

Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar heeft dinsdag in Baarle-Nassau een 5-2 overwinning geboekt op het Onder 16-team van het Belgische Club Brugge. KNVB-coach Edwin Petersen bracht na rust een compleet ander elftal in het veld, waardoor het duel twee gezichten kreeg.

,,We hebben geprobeerd twee gelijkwaardige teams samen te stellen”, zegt Petersen tegen OnsOranje.nl. ,,De eerste helft hadden we jongens in het team staan die voor het eerst samen voetbalden. Bij vlagen zag dat er aardig uit.”

Fouten geoorloofd

Onder 15 legde voor rust het accent op het opbouwen van de aanval vanaf eigen helft. Het team liet een prima indruk achter. Petersen: ,,Natuurlijk worden fouten op deze leeftijd nog geoorloofd. Er gaat er nog geregeld iets mis, maar de dingen die we terug wilden zien, hebben we gezien. Zo zijn de vleugelspelers geregeld één op één gezet met de verdedigers van Brugge.”

Nederland begon de tweede helft met elf andere namen. Omdat ook Club Brugge de nodige wijzigingen doorvoerde, ontstond er een andere wedstrijd. ,,We hadden het moeilijker en kwamen meer onder druk te staan'', zag Petersen. ,,Toch slaagden we erin om na rust (2-3) uit te lopen door nog twee doelpunten te maken. Daarbij moet gezegd worden dat we voor rust Club Brugge de doelpunten eigenlijk cadeau hebben gedaan.”

Complimenten

Het uiteindelijke resultaat had wat dat betreft nog hoger uit kunnen vallen, maar tegen een fysiek sterke tegenstander als het één jaar oudere Club Brugge was Petersen tevreden. ,,Ik moet het team complimenteren met het spel, maar als kritisch volger kijk je ook naar andere dingen. Bepaalde opdrachten die we hebben afgesproken, wil je in het veld vaker terug zien. Tegen deze tegenstander leverde het nog niet direct gevaar op, maar het is de vraag of het tegen een tegenstander uit Duitsland net zo voor ons uitpakt.”

Onder 15 komt van 16 tot en met 19 april weer bij elkaar. Dan wacht het tweeluik met Luxemburg.

Nederland onder 15 - Club Brugge onder 16 5-2 (3-2).

Doelpuntenmakers Nederland: Nabi Hakimzadeh, Bert Koomen, Dani van der Moot, Marlon Slabbekoorn en Ezra Walian.

Selectie Nederland: Hidde ter Avest (FC Twente VA), Martijn Berden (PSV), Leon Bergsma (Ajax), Danny van Haaren (Feyenoord/Excelsior), Nabi Hakimzadeh (Sparta Rotterdam), Bert Koomen (Feyenoord/Excelsior), Joost Meendering (Ajax), Rick van der Meer (Feyenoord/Excelsior), Dani van der Moot (AZ), Jeffrey Neral (Sparta Rotterdam), Abdelhak Nouri (Ajax), Yanick van Osch (PSV), Segun Owobowale (ADO Den Haag), Kenneth Paal (PSV), Youani Renfurm (PSV), Mauro Savastano (Ajax), Marlon Slabbekoorn (Feyenoord/Excelsior), Bob Vankan (Fortuna Sittard), Keziah Veendorp (RVO FC Groningen), Calvin Verdonk (Feyenoord/Excelsior), Wellington Verloo (Vitesse/AGOVV), Ezra Walian (AZ).

Alle spelers zijn één helft in actie gekomen.