Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 15 in Assen tegen Ierland

KNVB Media
KNVB Media
1 april 2010, 11:13

Foto:

Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar speelt halverwege deze maand twee keer kort achter elkaar tegen de leeftijdsgenoten uit Ierland. Op zowel dinsdag 13 als donderdag 15 april is Achilles 1894 uit Assen gastheer van Nederlands allerjongste nationale voetbalteam.

De dubbele ontmoeting van deze nog jonge spelers met Ierland is al op voorhand erg leuk voor zowel spelers als publiek. De jongens van Onder 15, die louter oefeninterlands spelen, zijn immers nog geen doorgewinterde profs en dat heeft zo zijn charmes.

KNVB-coach Wim van Zwam: ,,In actie komen voor één van de nationale teams; het is altijd speciaal. Helemáál voor de lichting die dit seizoen voor het eerst heeft kennisgemaakt met het spelen van interlands. Het zijn ervaringen die je voor altijd zullen bijblijven. Er komt vaak ook al meteen veel op hen af. Familie die meeleeft, interviews, interesse van grotere clubs… Dan zie ik het als míjn taak om de spelers vooral te laten genieten. En voetballen. Want zoals het een nationaal voetbalteam betaamt, spelen we natuurlijk wel om te winnen.”
 
Enkel winstpartijen

In Assen hoopt de formatie van Van Zwam de zegetocht in het nog ongeslagen seizoen voort te zetten. Het nationale team voor spelers geboren op of na 1 januari 1995 komt met enige regelmaat bijeen voor een trainingsstage en oefende onder meer ‘semi-officieel’ in en tegen het Duitse Borussia VfL 1900 Mönchengladbach GmbH (1-2 winst), onderling tegen het Nederlands schaduwelftal onder 15 jaar (4-3 winst) en tegen Feyenoord B2 (0-1 winst). Verder stonden er drie officiële interlands op het programma. In een tweeluik in december rekende Onder 15 af met het bezoekende Turkije (2-1 en 4-1) en op 17 maart nog zegevierde het team opnieuw, tijdens de ‘traditional’ in en tegen België (2-4).
 
Schema

13.04.2010: Nederland onder 15 - Ierland (vr), Sportpark Marsdijk, Assen (19.00 uur)
15.04.2010: Nederland onder 15 - Ierland (vr), Sportpark Marsdijk, Assen (11.00 uur)

Kaartverkoop

Wil jij op dinsdag 13 april en/of op donderdag 15 april met eigen ogen het frisse spel aanschouwen van het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar tegen Ierland? Dat kan, vanaf respectievelijk 19.00 uur en 11.00 uur, beide keren op Sportpark Marsdijk in Assen, het terrein van Achilles 1894. Kaarten voor het eerste duel zijn er à 3 euro (hoofdtribune), à 2 euro (overige plaatsen) en à 1 euro (voor groepen, met een minimale afname van tien tickets per bestelling). Groepen kunnen vanaf 3 april kaarten bestellen via info@achilles1894.nl. Op de wedstrijddag is de kassa open vanaf 17.30 uur. De tweede wedstrijd, overdag, biedt voor alle geïnteresseerden een vrije toegang.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen