Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Schaduwelftal klopt FC Zwolle: 6-3

KNVB Media
KNVB Media
7 december 2011, 21:16

Foto:

Niet alleen de regen viel rijkelijk uit de lucht in Zwolle, maar ook de doelpunten bij de wedstrijd tussen het Schaduwelftal voor spelers onder 15 jaar en de jeugd van FC Zwolle onder 15/16. Het vertegenwoordigende elftal won het vriendschappelijke duel uiteindelijk met 6-3.

Het was voor het team van KNVB-coach Jan van Loon voor het eerst dat ze in deze samenstelling in actie kwamen. ,,Er zit veel kwaliteit in de groep”, vindt Van Loon. ,,De jongens willen graag goed voetballen en dat kwam er tegen FC Zwolle op momenten goed uit. Maar Zwolle heeft ook goed weerstand geboden.”

Desondanks was het Schaduwelftal grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij in het FC Zwolle-stadion. Het team begon ietwat gespannen aan de wedstrijd, maar al snel gooide het Schaduwelftal de schroom van zich af en ontstonden er veel situaties voor het doel. Ezra Walian (2x), Jordy den Hoedt (2x), Sander Thomas en Ali Erhiael zorgden voor de Nederlandse doelpunten.

Het uiteindelijke resultaat stemde Van Loon redelijk tevreden. ,,Bij vlagen hebben we het goed gedaan, maar niet altijd. Gelukkig zijn de spelers ook realistisch en vonden ze dat het beter had gekund.”

De wedstrijd tegen FC Zwolle was het einde van een tweedaagse stage. ,,Binnen de beschikbare tijd hebben we er denk ik het maximaal mogelijke uitgehaald”, vindt Van Loon. ,,Maar de eisen zullen voor de volgende bijeenkomst hoger zijn.”

Statistieken:

FC Zwolle onder 16 – Schaduwelftal onder 15 3-6 (1-3).

Scoreverloop: Ezra Walian 0-1, Sander Thomas 0-2, FC Zwolle 1-2, Ezra Walian 1-3, Ali Erhiael 1-4, Jordy den Hoedt 1-5, FC Zwolle 2-5, Jordy den Hoedt 2-6, FC Zwolle 3-6.

Opstelling Schaduwelftal: Twan Roex; Melvin Kingsdale, Laros d’Encarnacao Duarte, Joep van de Rande, Amir Absalem; Bob Vankan, Adelhak Nouri, Sander Thomas; Jordy den Hoedt, Ezra Walian, Bilal Ould-Chikh.

Wisselspelers: Sam Lammers, Koen Wesdorp, Louisben Jagt, Robin van Iersel (keeper), Ali Erhiael.

Alle wisselspelers zijn in actie gekomen.

Volg ons ook op Twitter!



  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen