Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Petersen: 'Een win-winsituatie'

KNVB Media
KNVB Media
15 april 2011, 14:33

Foto:

Een uitdaging, dat is wat Edwin Petersen hoopt te vinden bij Edmonton FC in Canada. De trainer van het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar sloot donderdag zijn laatste activiteit met het jeugdteam af en vertrekt volgende week voor bijna een half jaar naar Noord-Amerika.

Van Zeist naar Edmonton, het is een heel verschil, maar het neemt niet weg dat Petersen zin heeft in zijn nieuwe uitdaging. ,,Ik werd eigenlijk verrast door het aanbod van Edmonton FC”, zegt de oefenmeester tegen OnsOranje.nl.

,,Eind februari ben ik een week in Edmonton geweest. Vervolgens heeft hoofdtrainer Harry Sinkgraven mij gebeld met de vraag of ik hem wilde assisteren. Op dat moment heb ik ‘nee’ gezegd. Het kwam niet uit, omdat we nog midden in het proces zaten met Onder 15. Maar een poosje later belde Harry weer en stelde hij dezelfde vraag.”

Petersen besloot deze keer wel op het aanbod in te gaan, maar stelde als eis dat hij eerst het seizoen met Onder 15 af wilde maken. In Edmonton zal Petersen assistent-trainer worden onder Sinkgraven en zal hij zich bezighouden met de jeugdopleiding. ,,Ik ben vooral benieuwd naar de beleving van de sportmentaliteit in Canada. Het zijn echte doorzetters, ze blijven maar gaan. Ook hebben ze veel discipline. Ik hoop dat ik daar iets van mee kan nemen. Het zou mooi zijn als ik dat vervolgens in Nederland een plek kan geven.”

Vingerafdruk

De oefenmeester vertrekt voor een periode van vijf en een halve maand naar Canada, een relatief korte periode om iets neer te zetten. ,,Het belang ligt bij het eerste elftal. Als we daarmee succes hebben, dan wordt het voor de club makkelijker om fans aan te trekken, maar ook wordt de club aantrekkelijker voor jonge voetballers. Nu worden veel spelers van buitenaf gehaald, maar in de toekomst hoopt Edmonton ook meer eigen spelers op te leiden. Daarom zal ik tijdens mijn verblijf een visie voor de jeugdopleiding ontwikkelen, zodat ik in die vijf en een halve maand een vingerafdruk achter kan laten.”

Zodra Petersen zijn taak heeft volbracht in Edmonton, keert hij terug naar Nederland om zijn werkzaamheden bij de KNVB te hervatten. ,,Dan begint het seizoen voor Onder 15 weer en ook zal ik mij binnen de KNVB bezighouden met de voetbalontwikkeling. Deze uitdaging past prima in het beeld dat ik heb om mezelf te ontwikkelen. Gelukkig ziet de KNVB dat ook. Bovendien kunnen zij straks van mijn opgedane ervaring profiteren. Op die manier hoop ik op een win-winsituatie.”

Volg ons ook op Twitter!



  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen