Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 15 revancheert zich

KNVB Media
KNVB Media
2 december 2010, 16:29

Foto:

Revanche, dat was wat het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar donderdag wilde tegen Turkije. Het team ging twee dagen eerder met 3-0 onderuit tegen de Turken, maar in de herkansing won het team van KNVB-coach Edwin Petersen met 2-1.

,,Een verdiende overwinning”, vond de trainer. ,,We hebben niets weggegeven.”

Het duel in Adana liet zich kenmerken door de strijdlust die beide teams op de mat legden. Zonder dat er echt goed gevoetbald werd, ontstond er een pittige wedstrijd. ,,We lieten volwassen spel zien”, zegt Petersen. ,,De jongens hebben goed georganiseerd gespeeld en gingen als echte jonge leeuwen de duels in.”

Gevecht aangaan

De revanchegevoelens waren sterk aanwezig bij Onder 15. Het 3-0 verlies van een paar dagen eerder was immers geflatteerd en het jongste Oranjeteam wilde graag laten zien dat die uitslag een incident was. ,,In die eerste wedstrijd speelden we echt nog een beetje onwennig, naïef zelfs. Vandaag wilden we de spelers het gevecht aan zien gaan, ook op de momenten dat ze goed georganiseerd in het veld stonden.”

Daar slaagden de jongste Oranjetelgen in, al leek het daar in de openingsfase niet op. Het was immers Turkije dat de leiding nam. Middels een steekpass werd Semih Islemecioglu weggestuurd, die doelman Jeroen Houwen kansloos liet. ,,Dat was ongeveer de enige kans die we weggegeven hebben”, zegt Petersen. ,,Vervolgens zijn wij met de punt naar achteren gaan spelen, in plaats van met de punt naar voren. Turkije speelde immers met twee spitsen, waarvan er één constant inzakte. Daar hebben wij vervolgens onze verdedigende middenvelder opgezet.”

De tactische wijziging pakte goed uit, want in het vervolg gaf Nederland nog amper kansen weg. Onder 15 had de volledige controle en de gelijkmaker was dan ook terecht. FC Utrecht-aanvaller Nikos Sidiropoulos kopte na bijna een half uur spelen de 1-1 binnen, waarna Oranje op zoek ging naar een tweede treffer. Die viel uiteindelijk in de tweede helft, toen Issa Kallon een counter van Onder 15 fraai afrondde.

Niet in problemen

De vreugde was groot bij Nederland nadat de overwinning binnen was. Het team van Petersen revancheerde zich voor de eerdere nederlaag en dat stemde de oefenmeester gelukkig. ,,Als ik kijk naar de progressie die het team tijdens deze wedstrijden heeft gemaakt, dan ben ik heel tevreden. De intentie waarmee Turkije speelt, die kom je in Nederland niet tegen. Die jongens spelen echt met het hart, als mannen, terwijl wij er als jongens tegenover stonden. Dat zag je terug op het veld. De eerste wedstrijd was onwennig, maar in de tweede wedstrijd zijn we amper in de problemen gekomen en hebben we het prima afgemaakt.”

Statistieken

Oefeninterland. Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar.

Turkije - Nederland 1-2 (1-1).

Scoreverloop: 4. Islemecioglu 1-0, 28. Sidiropoulos 1-1, 69. Kallon 1-2.

Opstelling Nederland: Jeroen Houwen (41. Tim van der Linden); Caner Yalamoglu (60. Bob Groenendijk), Terry Lartey Sanniez, Jop Knoester, Roland Baas; Stijn Lamers, Sofiyan Amrabat, Philippe van Arnhem (41. Issa Kallon); Tristan Berghuis (61. Willem Gootjes), Joël Donald (73. Sem Witteveen), Nikos Sidiropoulos (67. Riley Woerdings).

Volg ons ook op Twitter!
 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen