Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De derde Berghuis in Oranje

KNVB Media
KNVB Media
17 november 2010, 8:46

Foto:

Voetbal zit hem in de genen. Dat moet haast wel. Vader Frank speelde ooit één interland en broer Steven speelde voor verschillende vertegenwoordigende elftallen. Dinsdag in de oefeninterland tussen het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar en België stond met Tristan een derde Berghuis in een Oranje-shirt op het veld.

De middenvelder van Vitesse/AGOVV straalt na afloop van zijn eerste officiële jeugdinterland. ,,Ik heb echt genoten”, zegt de veertienjarige Berghuis. ,,Je staat daar met je teamgenoten in een Nederlands elftal-shirt en je hoort het Wilhelmus. Dat is echt bijzonder.”

Berghuis viel tegen België bovendien op door zijn goede spel. De middenvelder ging vol overtuiging de duels in en kwam daar vaak met de bal aan zijn voet uit. ,,Ik denk dat ik het voordeel heb dat ik al in de B-jeugd speel. Dan kom je vaak sterke en oudere jongens tegen. Als je dan tegen jongens van je eigen leeftijd speelt, dan gaat het toch iets gemakkelijker.”

Assist

Ook KNVB-coach Edwin Petersen was te spreken over het spel van Berghuis. ,,Hij is een jongen die het vermogen heeft om dicht bij 'de zestien' te spelen en kort op de spits te voetballen. Hij begon tegen België aan de linkerkant, maar toen we hem de opdracht gaven om meer naar voren te spelen, zag je dat Tristan lekker los kwam.”

Berghuis zorgde ondermeer voor de assist bij de openingstreffer en leidde een paar andere aanvallen van Onder 15 goed in. Toch besloot Petersen zijn pupil na 64 minuten naar de kant te halen. ,,Je zag dat het explosieve bij hem er een beetje af was”, zegt de KNVB-coach. ,,Daarom was het beter hem naar de kant te halen.”

Voetballende familie

De talentvolle middenvelder kan zijn glimlach na afloop van de wedstrijd niet verbergen. Hij is tevreden met zijn eerste wedstrijd in het Oranje-shirt en hoopt nu het voorbeeld van zijn vader en broer te volgen. Druk vanwege zijn voetballende familieleden voelt hij niet. ,,Nee, mijn vader laat me als voetballer lekker vrij. Bovendien vinden hij en mijn broer het mooi dat ik dit ook heb mogen halen.”

Over twee weken wacht een stage in Turkije en ook daar hoopt Berghuis van de partij te zijn. ,,Dit smaakte naar meer. We gaan zes dagen naar Turkije, dat maak je met je club haast niet mee. Bovendien wordt het voor mij de eerste keer dat ik ga vliegen. Ook daar kijk ik naar uit.”

Volg ons ook op Twitter!



  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen