Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Monsterzege Schaduwteam O-15

KNVB Media
KNVB Media
3 november 2010, 21:06

Foto:

Waar dinsdag het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar in actie kwam, was het woensdagavond de beurt aan de talenten uit het Schaduwteam voor spelers onder 15 jaar. In Zeist wist het elftal van KNVB-coach Corné Groenendijk een monsterzege neer te zetten tegen Vitesse/AGOVV C1: 8-1.

Het was de eerste keer dat het Schaduwteam dit seizoen bij elkaar kwam voor een wedstrijd. ,,Voor een eerste wedstrijd wilden we graag een tegenstander tegen wie we ook aan voetballen toe zouden komen. Iedereen wil zich immers presenteren, maar eigenlijk was deze tegenstander te zwak om het ons echt moeilijk te maken”, sprak Groenendijk.

Elkaar leren kennen

Het Schaduwteam had bij rust al een 3-0 voorsprong ingenomen en pas in de slotminuten redde Vitesse/AGOVV de eer. ,,Onze doelmannen hebben bijna niks te doen gehad”, zegt Groenendijk. De oefenmeester benadrukte dat het duel voor de Oranjetalenten in het teken stond van elkaar beter te leren kennen. ,,Het is voor het eerst dat de jongens een Oranjeshirt aantrekken. Dan is het wel fijn om goed te starten.”

Bij de volgende activiteiten zal de nadruk echter minder op de kennismaking liggen. ,,Het voetbal moet ook beter worden, dus daar ligt dan de nadruk op. Maar deze jongens kunnen natuurlijk al goed voetballen. Wat dat betreft betekent deze 8-1 niet heel erg veel. Maar het is wel leuk om te zien dat deze jonge jongens elkaar direct al vinden op het veld.”

Statistieken:

Vriendschappelijk. Schaduwteam voor spelers onder 15 jaar.

Schaduwteam - Vitesse/AGOVV C1 8-1 (3-0).

Scoreverloop: De Bruijn 1-0 en 2-0, Donald 3-0, Vissers 4-0, Manusama 5-0, Schuur 6-0, Admiraal 7-0, Vitesse/AGOVV 7-1, Donald 8-1.

Selectie Schaduwteam: Mark Jacobs (ADO Den Haag), Jordy de Bruijn (Ajax), Sten Admiraal (Ajax), Thomas Ouwejan (AZ), Joel Donald (AZ), Stef Gronsveld (Feyenoord/Excelsior), Djazz Manusama (Feyenoord/Excelsior), Roland Baas (RVO FC Groningen/Cambuur), Youri Schuur (RVO FC Groningen/Cambuur), Riechedly Bazoer (PSV), Ralph Vos (RJO Willem II/RKC), Melvin Vissers (Sparta Rotterdam), Sofyan Amrabat (FC Utrecht), Furkan Usta (Vitesse/AGOVV), Jeffrey Benek (FC Zwolle).

Het Schaduwteam heeft doorlopend gewisseld.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen