Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FIFA schrapt WK Onder 20 en WK Onder 17

KNVB Media
KNVB Media
5 januari, 10:00

Talentvolle jeugdinternationals als Brian Brobbey - hier spelend voor Onder 19 - zien nu ook het WK worden geschrapt.. - Foto: KNVB Media

FIFA heeft het WK voor spelers onder 20 jaar in Indonesië en het WK voor spelers onder 17 jaar in Peru vanwege de coronapandemie geschrapt. Beide toernooien stonden op de kalender voor 2021. Nederland was door UEFA al aangewezen om deel te nemen aan het WK Onder 20.

Door de coronapandemie lukte het niet om een normale kwalificatiereeks af te werken voor beide wereldkampioenschappen. Het Nederlands elftal onder 19 jaar had zich afgelopen jaar op het EK Onder 19 in Noord-Ierland kunnen plaatsen voor het WK Onder 20. Dat EK werd afgeblazen, waarna de UEFA op basis van de coëfficiëntenlijst vijf landen, waaronder Nederland, besloot af te vaardigen naar het WK.

Voor het WK Onder 17 had Nederland een startbewijs kunnen verdienen op het EK Onder 17 in Cyprus. Ook dit toernooi vond geen doorgang.

Indonesië is door de FIFA nu aangesteld als gastheer van het WK Onder 20 in 2023. Peru organiseert nu in datzelfde jaar het WK Onder 17.


WE THE WAVE

Het huidige Nederlands elftal staat bekend als The New Wave. Een generatie met de ambitie om Europees kampioen te worden en waar iedereen die achter Oranje staat onderdeel van uitmaakt. We the wave! 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen