Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 20 onderuit bij fysiek ijzersterke Fransen

Ruud Scheper
KNVB Media
19 november 2019, 18:00

Thomas Buitink zette Oranje onder 20 in de tweede helft op gelijke hoogte met Frankrijk. - Foto: KNVB Media

“De beste ploeg waar we de laatste twee jaar tegen hebben gespeeld”, zo typeerde KNVB-coach Bert Konterman Frankrijk onder 20. Oranje ging tegen die ploeg evenwel 'maar' met 2-1 onderuit en had tot de 87e minuut zelfs zicht op meer. “Jammer dat we zo laat nog een doelpunt tegen krijgen, maar al met al was het wel een terechte nederlaag.”

Op het Franse Centre Technique National moest Oranje voor de pauze alle zeilen bijzetten om de “fysiek knettersterke Fransen”, zoals Konterman ze omschreef, bij te benen. Twee keer was er een overtreding nodig op de rand van de zestien om een Franse aanval in de kiem te smoren en even zo vaak had Oranje-goalie Mike van de Meulenhof een uitstekende reflex paraat om de bal uit zijn doel te houden.

Van de Meulenhof toont zijn klasse

Hoewel Frankrijk de bovenliggende ploeg was, was het nou niet zo dat het kans op kans stapelde. Eén keer was het nog dicht bij de openingstreffer, maar weer toonde Van de Meulenhof zijn klasse door het projectiel net over de lat te tikken.

De eerste fase van 2019 was goed met een eerste plek en dominant en aanvallend voetbal van onze kant

Nederland was in de beginfase even dreigend geweest, maar verder dan een poging van Deroy Duarte en een voorzet van Juan Familia Castillo die door iedereen gemist werd, kwamen de bezoekers niet. Niet lang na de pauze kwam Frankrijk alsnog op een 1-0 voorsprong. Amine Gouiri werd vrijgespeeld voor het Nederlandse doel en faalde niet.

Wissels brengen nieuw elan

Met nog zo’n 25 minuten op de klok bracht Konterman met Jurgen Ekkelenkamp, Armando Obispo en Noa Lang vers bloed. De wissels brachten direct nieuw elan in het team. Ineens was het Frankrijk dat terug moest. Kansen leverde het ook op en het duurde niet lang voor de gelijkmaker in het net lag. Lang zocht en vond Thomas Buitink, die van dichtbij de 1-1 tegen de touwen schoot.

Bert Konterman verloor met Oranje onder 20 van Frankrijk onder 20: 2-1.

Oranje rook bloed en vooral de goed ingevallen Lang verscheen een aantal keer dreigend voor het doel van de Franse goalie Yehvann Diouf. Na twee mooie solo’s vlogen zijn pogingen echter net over en naast het doel van de doelman. Tussendoor was ook Obispo nog gevaarlijk geweest, maar op diens kopbal had Diouf ternauwernood een antwoord.

Frankrijk beslist het duel

Al met al ben ik positief gestemd over de ontwikkeling van het toptalent dat er in Nederland rondloopt.

Met nog drie minuten op de klok was het toch Frankrijk dat het duel in haar voordeel besliste. Invaller Rafik Guitane haalde de trekker over en liet Van de Meulenhof kansloos. Even leek Oranje nog op gelijke hoogte te komen, maar na een voorzet van Ché Nunnely kwam Dylan Vente een teenlengte tekort om de bal in het Franse doel te werken, waardoor het bij 2-1 bleef.

Het treffen met Frankrijk was het laatste dit kalenderjaar voor Oranje onder 20. Konterman keek met een overwegend positief gevoel terug op 2019. “De eerste fase was goed met een eerste plek en dominant en aanvallend voetbal van onze kant. Na de zomer ging het allemaal wat moeizamer, met een paar gelijke spelen en een paar nederlagen tot gevolg. Maar al met al ben ik positief gestemd over de ontwikkeling van het toptalent dat er in Nederland rondloopt.”

Statistieken Statistieken Kijk hier voor de statistieken van het duel tussen Frankrijk en Nederland.

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen