Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Spelhervattingen doen Onder 20 de das om tegen Tsjechië

Ruud Scheper
KNVB Media
15 november 2019, 21:30

Dylan Vente was twee keer dicht bij een doelpunt, maar scoorde niet. - Foto: KNVB Media

Drie spelhervattingen van Tsjechië en één eigen corner deden Oranje onder 20 vrijdagavond op het veld van Quick'20 in Oldenzaal de das om. De bezoekers zegevierden met 1-4.

"Het is een repeterend verhaal aan het worden deze cyclus", baalde KNVB-coach Bert Konterman. Wedstrijd na wedstrijd zag hij zijn team de lakens uitdelen op het veld, maar verder dan één overwinning en twee gelijke spelen kwam zijn team in het tweede deel van 2019 niet.

Mindere periodes

We spelen gewoon goed, creëren ook veel kansen, maar benutten ze niet

Hoe anders was dat in de reeks van 2018-2019 toen de coach met zijn ploeg ongeslagen bleef. "Soms heb je van dit soort periodes, dan gaat het gewoon even wat minder", nuanceerde Konterman de mindere reeks. "We spelen gewoon goed, creëren ook veel kansen, maar benutten ze niet. En ik zei al dat we er vanaf nu alles aan moeten doen om geen spelhervattingen meer weg te geven, want daarin liepen we vandaag niet voor het eerst tegen tegendoelpunten aan."

De eerste treffer van de Tsjechen viel bijvoorbeeld uit een snelgenomen vrije trap. "We stonden nog niet goed", zag Konterman. Bijna deed Oranje snel wat terug, maar Dylan Vente schoot op aangeven van Jeremie Frimpong net naast. Nauwelijks een minuut later was het gastland opnieuw gevaarlijk, maar ditmaal was er niemand om de goede voorzet van Ché Nunnely tot doelpunt te promoveren.

Fantastische redding

Nadat een goede voorzet van de andere kant via Juan Familia Castillo niets had opgeleverd, moest doelman Fabian de Keijzer alle zeilen bijzetten om de Tsjechen niet verder weg te laten lopen. Met een fantastische redding ranselde hij een vrije trap uit de kruising, waardoor het bij 0-1 bleef.

Fabian de Keijzer hield Tsjechië in de eerste helft met een fabuleuze redding van de 0-2 af.

Na de pauze speelde Oranje een kwartier lang uitstekend. Kansen leverde het ook op. De grootste was voor Noa Lang, maar diens honderd procent kans belandde in de handen van de Tsjechische doelman. Nadat een voorzet van Castillo kort daarna net niet binnen werd gewerkt door Vente, was het de beurt weer aan de Tsjechen.

Weer een standaardsituatie

Soms heb je van dit soort periodes, dan gaat het gewoon even wat minder

Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers namelijk op een 0-2 voorsprong en weer ging er een standaardsituatie aan vooraf. Ditmaal kon een Tsjechische middenvelder geheel vrijstaand binnenkoppen. Vlak voor tijd viel ook de 0-3 uit een corner en ditmaal zag De Keijzer er niet helemaal lekker uit.

Via een treffer van Jurgen Ekkelenkamp - hij werkte van dichtbij een voorzet van Nunnely binnen - kwam Oranje nog weer wat dichterbij, maar in de blessuretijd counterde Tsjechië vanuit een Nederlandse corner naar de 1-4. Dinsdag oefent Onder 20 in en tegen Frankrijk. De aftrap van dat duel is om 14:30 uur.

Statistieken Statistieken Kijk hier voor de statistieken van het duel tussen Nederland en Tsjechië.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen