Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 20 blijft ook in Engeland ongeslagen

Ruud Scheper
KNVB Media
5 september 2019, 23:00

Bert Konterman speelde met Onder 20 gelijk tegen Engeland: 0-0. - Foto: KNVB Media

Oranje onder 20 verloor afgelopen seizoen niet één keer en ook in de eerste wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen wist het die ongeslagen status vast te houden. Op bezoek in Engeland werd het 0-0.

Onder 20 had het in de beginfase even lastig met de fysiek sterke Engelsen, maar toen het na een minuut of vijftien de controle had gepakt, resulteerde dat in een aantal kansen voor de mannen van KNVB-coach Bert Konterman. Gescoord werd er evenwel niet.

Aantrekkelijke eerste helft

Het was een aantrekkelijke eerste helft om te zien voor het publiek

Aan de andere kant bij keeper Mike van de Meulenhof gebeurde er in het eerste bedrijf maar weinig. "Toch was het een aantrekkelijke eerste helft om te zien voor het publiek", vond Konterman. "Het golfde op en neer. En aantrekkelijk voor ons was natuurlijk ook het feit dat wij de bovenliggende partij waren."

In de pauze stipte de coach nog wat accenten aan. "Hun twee controlerende middenvelders kwamen wat te gemakkelijk aan het voetballen", zag hij. "Dat hebben we in de tweede helft wel beter gedaan, maar hun nummer tien was juist nu wat meer aanwezig." Anders dan in de eerste helft was het nu Engeland dat een half uur lang het tempo van de wedstrijd bepaalde.

Groot voetballand

In de slotfase nam Oranje de regie weer over, wat nog resulteerde in een goede kans, maar de brilstand bleef op het scorebord. Ondanks dat was Konterman meer dan tevreden. "Engeland blijft toch een heel groot voetballand. Als je daar gelijkspeelt, doe je het gewoon prima."

Engeland blijft toch een heel groot voetballand. Als je daar gelijkspeelt, doe je het gewoon prima

En dat zeker met de korte voorbereidingstijd in het achterhoofd. "Sommige jongens hadden zaterdag of zondag nog gespeeld. Dan kom je maandag bij elkaar met een nieuw team, zit er een reisdag tussen en moet je donderdag al spelen. Niet ideaal nee, maar het is niet anders. Als je dat laat meewegen hebben we het prima gedaan. Het is toch altijd weer even wennen hè, in een nieuwe bezetting."

Zondag tegen Duitsland

Zondag speelt Onder 20 opnieuw, dan in eigen land. Op het sportpark van UDI'19 in Uden wordt om 16 uur afgetrapt voor het duel met Duitsland.

Wedstrijdstatistieken Wedstrijdstatistieken Bekijk hier de statistieken van Engeland - Nederland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen