Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Acht amateurclubs vaste gastheer nationale jeugdteams

KNVB Media
KNVB Media
2 juli 2019, 14:45

De KNVB heeft met acht amateurverenigingen een samenwerkingsverband gesloten voor de organisatie van jeugdinterlands op Nederlandse bodem. - Foto: KNVB Media

De KNVB heeft met acht amateurverenigingen een samenwerkingsverband gesloten voor de organisatie van jeugdinterlands op Nederlandse bodem. Dat betekent dat de nationale jeugdelftallen van de KNVB dit seizoen hun kwalificatie- en oefeninterlands zullen spelen op de complexen van deze clubs.

Het gaat om Achilles 1894, Harkemase Boys, Quick'20, FC 's-Gravenzande, ARC, Quick Boys, UDI'19 en sv Venray. Deze acht amateurverenigingen zijn dit seizoen gastheer van alle thuisinterlands van de nationale jeugdelftallen. Zij openden ook in voorgaande seizoenen al een of meerdere keren hun deuren voor wedstrijden van de vertegenwoordigende KNVB-teams.

Ruime ervaring

Met deze samenwerking creëert de KNVB een vaste en herkenbare omgeving voor de jeugdinternationals. Bovendien voldoen de sportparken aan alle facilitaire regels en eisen die UEFA en KNVB stelt voor de organisatie van interlands en hebben de verenigingen inmiddels ruime ervaring met het (mede-)organiseren van de internationale ontmoetingen.

De acht speellocaties.

Belangrijke eis vanuit de KNVB is een hoofdveld met natuurgras. Er worden plannen gemaakt met de clubs om de velden in optimale conditie te krijgen en houden, iets wat doorgaans in het voordeel is van de technisch onderlegde Oranjespelers en -speelsters. Het werken met ‘vaste’ speellocaties geeft ook meer mogelijkheden in de promotie van de jeugdinterlands. Proactieve communicatie zal moeten zorgen voor meer aandacht en toeschouwers langs de lijn.

Geweldige belevenis

Cees Molenaar van FC ’s-Gravenzande is blij met de gemaakte afspraken. Zijn club was afgelopen jaar gastheer van het Elitetoernooi voor jongens onder 17 jaar en ook dit jaar zal het Juliana Sportpark oranje kleuren. In oktober reist het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar af naar ’s-Gravenzande voor hun EK-kwalificatietoernooi. “Ieder toernooi dat wij mogen organiseren is een geweldige en leuke ervaring. Voor de supporters, maar ook voor de vrijwilligers. Het is geweldig om die jonge talenten te zien spelen op ons sportpark. Talenten die je later wellicht terugziet op tv of in het stadion.”

Peter van der Veen, coach van Oranje onder 17, legt uit waarom voor deze samenwerking is gekozen.

Het is geweldig om die jonge talenten te zien spelen op ons sportpark. Talenten die je later wellicht terugziet op tv of in het stadion

Vrouwen onder 19 trapt het jeugdinterlandseizoen af met een oefeninterland tegen Duitsland. Dit duel wordt zondag 1 september gespeeld bij sv Venray. Diezelfde maand zijn Harkemase Boys en Achilles 1894 gastheer van het vierlandentoernooi Onder 18 jaar waar Nederland het opneemt tegen Denemarken, Japan en Verenigde Staten.

EK-kwalificatie

In de eerste helft van het seizoen staan er ook twee EK-kwalificatietoernooien in Nederland op het programma. Vrouwen onder 19 speelt in Zuid-Holland bij FC 's-Gravenzande en ARC, terwijl Jongens onder 17 de eerste kwalificatieronde afwerkt op de complexen van UDI'19 en sv Venray. Beide toernooien vinden in oktober plaats.

Hieronder de complete 'Oranjekalender' van alle jeugdinterlands die in het eerste halfjaar van het seizoen 2019/'20 in Nederland worden gespeeld.

DataTypeWedstrijdVereniging
1 septemberOefeninterlandVrouwen onder 19 – DuitslandSV Venray
5-9 septemberToernooiJongens onder 18, Denemarken, Japan, USAAchilles 1894 + Harkemase Boys
8 septemberOefeninterlandMannen onder 20 - DuitslandUDI '19
10 septemberOefeninterlandMannen onder 19 - PortugalQuick Boys
17 septemberOefeninterlandJongens onder 17 - FrankrijkQuick '20 
19 septemberOefeninterlandJongens onder 17 - FrankrijkQuick '20 
2-8 oktoberEK-kwalificatieVrouwen onder 19, Montenegro, Oekraïne, IerlandFC 's-Gravenzande + A.R.C.
9-15 oktoberEK-kwalificatieJongens onder 17, Kosovo, Wales, SloveniëUDI ’19 + SV Venray
10 oktoberOefeninterlandMannen onder 20 - PortugalQuick Boys
11 oktoberOefeninterlandJongens onder 18 - BelgiëQuick '20
5 novemberOefeninterlandJongens onder 16 - HongarijeAchilles 1894
6 novemberOefeninterlandVrouwen onder 23 - DenemarkenUDI '19
7 novemberOefeninterlandJongens onder 16 - HongarijeAchilles 1894
14 novemberOefeninterlandMannen onder 19 - TsjechiëQuick Boys
15 novemberOefeninterlandMannen onder 19 - TsjechiëQuick '20

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen