Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Gakpo schiet flink gewijzigd Onder 20 langs Zwitserland

Ruud Scheper
KNVB Media
15 november 2018, 21:45

Cody Gakpo maakte drie treffers tegen Zwitserland. - Foto: KNVB Media

Een flink gewijzigd Oranje onder 20 heeft op bezoek bij Zwitserland een uitstekende 1-3 overwinning geboekt. Grote man aan de kant van Onder 20 was Cody Gakpo, die alle Nederlandse doelpunten voor zijn rekening nam.

We hebben vandaag weer gezien dat we over een hoop kwaliteit beschikken in Nederland

Het was even wennen aan het begin van het duel, zag Konterman. Geen wonder, acht van de achttien spelers die de coach had opgeroepen, kwamen nog niet eerder uit voor Onder 20. "Doordat Erwin van de Looi met Jong Oranje bezig is met het traject naar het EK in 2021, zijn er een hoop jongens doorgeschoven", verklaarde hij. "Geen probleem, dat is ook de rol van dit team. En we hebben vandaag weer gezien dat we over een hoop kwaliteit beschikken in Nederland."

Goed op stoom

Na een ietwat weifelende start kwam Onder 20 na een minuut of tien goed op stoom. Eerst zag Dylan Vente een schot gestopt worden door de Zwitserse goalie Philipp Köhn, waarna Tom van de Looi zijn poging even later voor het doel van diezelfde Köhn langs zag vliegen. De Zwitserse doelman was echter kansloos op de inzet van Gakpo, na 35 minuten spelen. De rechtsbuiten was aan de linkerkant van het veld verzeild geraakt na een corner, dribbelde naar binnen en schoot in de korte hoek feilloos raak.

KNVB-coach Bert Konterman.

Een paar minuten daarna werd het allemaal nog mooier voor Konterman en co. Een voorzet van Owen Wijndal werd door Gakpo gecontroleerd en met een knappe volley in de verre hoek gedeponeerd; 0-2. Het leidde tot tevreden gezichten in de pauze. Op dezelfde voet doorgaan, hield Konterman zijn gehoor voor, maar als een donderslag bij heldere hemel was Oranje het initiatief in de volgende vijftien minuten ineens helemaal kwijt.

Fenomenale aanname

Het leidde tot de aansluitingstreffer van de Zwitsers, vlak na de pauze. Maar ondanks een overwicht resulteerde het nauwelijks in kansen voor de thuisploeg. De derde treffer van Gakpo maakte een einde aan de Zwitserse dadendrang. De vleugelaanvaller nam een bal van Noa Lang fenomenaal op snelheid aan - waardoor hij meteen twee verdedigers het bos in stuurde - en schoot in het vervolg oog in oog met Köhn koel raak; 1-3.

Je zag de Zwitserse koppies daarna knakken

"Je zag de Zwitserse koppies daarna knakken", vertelde Konterman, die tevreden toezag dat zijn ploeg het initiatief in het restant van de wedstrijd weer oppakte en eigenlijk nooit meer in de problemen kwam. "Op een Zwitsers schotje voorlangs na hebben zij eigenlijk niets meer gedaan, terwijl wij ook  nog wel een vierde treffer hadden kunnen maken."

Op de pantoffel

Die vierde treffer had maar zo van de voet kunnen komen van Navajo Bakboord. De verdediger nam een afgeslagen voorzet ineens op de pantoffel, maar zag zijn inzet 25 meter verderop luttele centimeters over de kruising scheren. "Heel erg jammer, want dat was echt een wereldgoal geweest", genoot Konterman. Al met al was hij prima te spreken over het optreden van zijn mannen. "In twee gedeeltes hadden we wat last van zenuwen, maar in grote lijnen hebben we het prima gedaan."

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van de wedstrijd.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen