Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 20 verslaat Engeland na knappe comeback

Ruud Scheper
KNVB Media
10 september 2018, 21:30

Oranje onder 20 heeft reden om te juichen. Engeland wordt met 3-1 verslagen. - Foto: KNVB Media

Oranje onder 20 heeft op het veld van Quick Boys in Katwijk een knappe 3-1 overwinning geboekt op Engeland. Na een 0-1 ruststand knokte Oranje zich via goals van Tahith Chong, Dylan Vente en Ferdi Kadioglu naar een 3-1 zege.

Onder 20, waar coach Bert Konterman ontbrak omdat zijn vader eerder op de dag was overleden, begon prima aan het duel. Zijn vervanger Virgilio Teixeira zag evenwel Engeland razendsnel op een 0-1 voorsprong komen. Zeven minuten waren er pas gespeeld toen Eddie Nketiah de bezoekers liet juichen. "De eerste beste aanval van Engeland", baalde Teixeira. "Daarna hadden we het even lastig."

De basiself voorafgaand aan het duel met Engeland.

Paes redt Oranje

Na een kwartier leek het allemaal nog erger te worden voor de equipe van Teixeira. Ben Brereton mocht vanaf elf meter aanleggen, maar moest zijn meerdere erkennen in Onder 20-goalie Maarten Paes, waardoor het bij een 0-1 voorsprong voor de Engelsen bleef. De doelman behoedde zijn team sowieso in die fase voor een grotere achterstand.

Tahith Chong maakte na een uur spelen de belangrijke gelijkmaker.

Na de pauze kwam Oranje beter op stoom. Eerst zette Chong Onder 20 op gelijke hoogte met de gasten door van rechts naar binnen te dribbelen en in de verre hoek raak te schieten. Met nog een kwartier op de klok kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Net als Brereton mocht ook Dylan Vente vanaf elf meter aanleggen en de aanvaller maakte, in tegenstelling tot zijn Engelse opponent, geen fout; 2-1.

Kadioglu beslist het duel

Het bleek het laatste wapenfeit voor de aanvaller. Een minuut later mocht hij samen met Jordan Teze de kleedkamer opzoeken. In hun plaats kwamen Deyovaisio Zeefuik en Kaj Sierhuis. Vlak voor tijd maakte Kadioglu aan alle onzekerheid een einde door voor de 3-1 te zorgen. 

De staf van Onder 20 voorafgaand aan het duel, met als tweede van links Virgilio Teixeira.

De knappe comeback van Oranje, na de 0-1 achterstand bij rust, kwam vier dagen na de 0-0 tegen Portugal, een eveneens puik resultaat. Teixeira was dan ook zeer te spreken over het optreden van zijn ploeg. "Ik ben hartstikke trots op de mannen. In de rust hebben we bepaalde zaken aangehaald en als je dan ziet hoe ze dat oppakken na de pauze en hoe ze hebben geknokt voor een goed resultaat... Heel knap."

Duitsland en Polen

Over een maand komt Oranje onder 20 opnieuw in actie. De ploeg van Konterman neemt het dan op vrijdag 12 oktober eerst op in en tegen Duitsland, om vervolgens vier dagen later, op dinsdag 16 oktober, aan te treden tegen Polen. Die laatste wedstrijd wordt opnieuw gespeeld op sportpark Nieuw Zuid in Katwijk. Aanvang: 19.00 uur.

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van het duel.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen