Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 20 houdt prima stand tegen Europees kampioen Portugal

Ruud Scheper
KNVB Media
6 september 2018, 20:45

Kaj Sierhuis was het dichtst bij een doelpunt. Gescoord werd er echter niet. - Foto: KNVB Media

Hij had er niet zo bij stilgestaan tijdens de wedstrijd. Daarvoor waren het tempo en de intensiteit ook te hoog geweest. Maar na afloop van het 0-0 gelijkspel tegen Portugal kon Bert Konterman niet anders dan concluderen dat hij had genoten van zijn eerste minuten als coach van Oranje onder 20. “Een mooi duel om mee te beginnen."

We hebben ons prima kunnen meten

In Portugal nam Oranje onder 20 het op tegen een team dat op twee spelers na afgelopen zomer de Europese titel pakte bij Onder 19. Een sterkte tegenstander, wist dus ook Konterman. “Maar we hebben ons prima kunnen meten. Misschien hadden we nog wel wat meer verdiend dan een gelijkspel.”

Prima eerste helft

Onder 20 speelde op een kwartier na een prima eerste helft. “We hadden controle”, zag de KNVB-coach. “Maar na een kwartier werden we ineens nonchalant, deden we rare dingen.” Even kwam Oranje amper onder de Portugese druk uit, maar met nog een kwartier op de klok herstelde het haar overwicht.

Bert Konterman speelde met Oranje onder 20 met 0-0 gelijk tegen Portugal. 

Kansen waren er ook, onder andere door goed doorkomen vanaf de zijkanten door Deyovasio Zeefuik en Tahith Chong en een afstandsknal van Abdoulrahmane Harroui die net naast vloog, maar gescoord werd er niet. De Portugezen lukte dat evenmin, waardoor beide teams met een 0-0 stand de kleedkamers opzochten.

Kans voor Sierhuis

Ik was verrast door het niveau

Na de pauze drukte Oranje door. Meer en meer kwam de ploeg op de helft van de Portugezen te spelen. Het leverde een enorme kans op voor Kaj Sierhuis, die op aangeven van Zeefuik bij de eerste paal de bal voor het inschieten had. Maar de keeper van de thuisploeg ranselde het projectiel uit het doel.

De Nederlandse druk leverde ook een gevaar op. Steeds vaker loerde Portugal op de counter en het was aan goed ingrijpen van Armando Obispo te danken, hij tackelde in zijn eigen zestien perfect op de bal, dat Portugal niet op voorsprong kwam. Scoren bleek uiteindelijk voor beide teams een brug te ver, waardoor het duel in 0-0 eindigde.

Verrast door het niveau

Het was Eredivisie-waardig wat we hebben laten zien. Een mooi begin van dit jaar

Konterman had zich evenwel goed vermaakt. “Ik was verrast door het niveau. Dit was de eerste keer dat deze groep zo samen was, en dat kon je in de trainingen nog wel merken. Het was nog even wennen. Maar ik vind dat we heel goed gespeeld hebben vanavond. En dat tegen de Europees kampioen hè. Ik ben hartstikke trots op mijn mannen. Het was Eredivisie-waardig wat we hebben laten zien. Een mooi begin van dit jaar.”

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van het duel.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen