Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Staf nationale jeugdteams mannen bekend

KNVB Media
KNVB Media
12 juni 2018, 13:45

De jeugdtrainers met directeur voetbalontwikkeling Art Langeler en directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma. - Foto: KNVB Media

Nadat enkele weken geleden Erwin van de Looi werd gepresenteerd als trainer/coach van Jong Oranje, zijn nu ook alle andere vacatures bij de nationale jeugdelftallen voor mannen ingevuld. Bert Konterman is de nieuwe coach van Onder 20, Maarten Stekelenburg blijft aan als coach van Onder 19, terwijl Peter van der Veen de nieuwe coach van Onder 17 wordt.

Nieuw zijn Mischa Visser, die Onder 16 en Onder 18 jaar onder zijn hoede neemt, en Martijn Reuser, die verantwoordelijk wordt voor Onder 15. Maurice Hagebeuk blijft coach van Onder 14.

Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal, en Art Langeler, directeur voetbalontwikkeling, zijn uitermate content met de invulling van de nieuwe trainersstaf. “We denken een goede en veelzijdige trainersstaf samengesteld te hebben met zowel ex-internationals als hoogopgeleide trainers, die naast veel voetbal- en trainingservaring een sociaalpedagogische achtergrond hebben”, aldus Langeler.

“Wij denken dat we een goede mix van trainers hebben gevonden die onze talenten de komende jaren verder op weg kan helpen. In de nieuwe opzet zijn alle coaches fulltime in dienst van de KNVB, hun takenpakket is dan ook divers en uitgebreid”, vervolgt Langeler. “Naast het trainen en coachen van het eigen team, gaan de coaches elkaar assisteren. Bovendien gaat de hele groep de scouting voor alle nationale teams vormgeven en komt er ruimte voor de coaches om regelmatig op bezoek te gaan bij de clubs.”

 

Onder 20

We hebben een unieke en veelzijdige trainersstaf samengesteld

Bert Konterman krijgt komend seizoen Onder 20 onder zijn hoede. De twaalfvoudig international was verantwoordelijk voor Onder 18 en schuift nu door naar het team dat geldt als het voorportaal van Jong Oranje. "Ik zie dit opnieuw als een stap vooruit in mijn trainerscarrière. Ik heb er enorm veel zin in om mijn kennis en ervaringen als oud-prof te delen met de Nederlandse toptalenten die net senior zijn geworden. Dat is in veel gevallen een uitdagende stap voor topspelers."

Onder 19

Maarten Stekelenburg combineert in het nieuwe seizoen zijn functie als coach van Onder 19 niet meer met zijn werkzaamheden voor de KNVB Academie. “Het is prettig om fulltime met het team bezig te zijn. Er is hierdoor meer tijd voor contact met de clubs en het bezoeken van spelers, ook tijdens duels in het buitenland.”

Dat ook het contact tussen de coaches wordt geïntensiveerd, vindt Stekelenburg een goede ontwikkeling. “We assisteren elkaar tijdens de activiteiten en kunnen dus ook feedback geven. Bovendien is er veel ruimte voor overleg. Ik vind dat een goede manier van samenwerken.”

Maarten Stekelenburg blijft bij Oranje onder 19.

Onder 18 en Onder 16

Het enige volledig nieuwe gezicht in de groep jeugdcoaches is Mischa Visser. De 31-jarige Groninger slaagde dit voorjaar voor de cursus Coach Betaald Voetbal en liep stage bij de eerste selectie van FC Groningen. Daarvoor was hij vier seizoenen hoofdtrainer van Be Quick 1887. Die club leidde hij naar de Derde divisie.

Ik heb de KNVB altijd ervaren als een warme organisatie en ik ben dan ook blij dat ik terug ben. Het wordt een inspirerende periode

Naast zijn werk voor de KNVB blijft Visser ook werkzaam bij de Hanzehogeschool, waar hij docent sportkunde is aan het Instituut voor Sportstudies. “Ik ben in het verleden ook al werkzaam geweest voor de KNVB en verzorg nog steeds trainerscursussen, dus de organisatie is niet helemaal nieuw voor mij”, vertelt Visser.

“Ik heb het altijd ervaren als een warme organisatie en ik ben dan ook blij dat ik terug ben. Dit is een heel mooie stap voor mij in het verlengde van het halen van mijn cursus. Het wordt een inspirerende periode. Ik kijk ernaar uit om op 1 juli te beginnen en met de collega’s en de mensen in het werkveld mooie dingen te gaan doen.”

Onder 17

Afgelopen seizoen stond Peter van der Veen aan het roer bij Onder 15 en Onder 16. Ook leidde hij na het voortijdige vertrek van Dwight Lodeweges eenmalig een wedstrijd van Onder 20.  Van der Veen gaat nu als coach van Onder 17 strijden om EK-kwalificatie. "Ik ben erg blij dat ik deze kans krijg. Ik ken de meeste jongens natuurlijk al van Onder 15 en Onder 16. Het is een mooie uitdaging om met hen nu voor EK-kwalificatie te gaan spelen.”

“Het is een getalenteerde groep”, vervolgt Van der Veen. “Bovendien speelden drie jongens afgelopen seizoen al mee met het team dat Europees kampioen is geworden. Zij brengen de nodige ervaring mee. Om die prestatie te evenaren moet alles kloppen, maar daar moeten we zeker voor gaan."

Peter van der Veen wordt de nieuwe coach van Oranje onder 17.

Onder 15

Het is een erg mooie taak om er aan bij te dragen om de Nederlandse jeugd aan de top van Europa te houden

Martijn Reuser heeft komend seizoen als hoofdcoach de touwtjes in handen bij Onder 15. "Na vier jaar assistent geweest te zijn van dit team, ben ik er trots op dat ik nu zelf de verantwoordelijkheid krijg. Het is een erg mooie taak om eraan bij te dragen om de Nederlandse jeugd aan de top van Europa te houden", aldus de eenmalig international.

"Veel jongens doen bij Onder 15 hun eerste ervaring bij Oranje op. Het is aan mij en de rest van de staf om deze introductie goed te begeleiden en het team aan elkaar en alles wat daarbij komt kijken te laten wennen."

Onder 14

Maurice Hagebeuk blijft aan als coach bij Onder 14. “Het is een mooie taak om ook het komende seizoen aan het werk te gaan met de beste talenten van het land. We beginnen met een brede groep van ongeveer 36 man en brengen deze aan het einde van het seizoen terug tot 22 man. Met hen spelen we waarschijnlijk weer één of twee dubbele ontmoetingen met een internationale tegenstander. Dit is waarschijnlijk ook de groep die een seizoen later bij Onder 15 begint. De jongens laten kennismaken met Oranje is een uitdagende klus.”

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen