Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Dwight Lodeweges zwaait af bij Onder 20

KNVB Media
KNVB Media
14 november 2017, 18:00

Dwight Lodeweges stopt als coach van Oranje Onder 20. - Foto: KNVB Media

Dwight Lodeweges heeft bij de KNVB aangegeven te stoppen als coach van Oranje Onder 20. Hij kan deze functie niet meer combineren met zijn rol als assistent-trainer bij PEC Zwolle en zijn taken bij de jeugd van de club. Sinds 23 augustus 2016 was Lodeweges werkzaam als coach van Onder 20 bij de KNVB.

“Ik heb sinds dit seizoen andere verantwoordelijkheden gekregen bij PEC Zwolle waardoor het voor mij simpelweg niet meer te combineren is”, verklaart Lodeweges zijn keuze. “Nu zijn we soms een week weg met Oranje onder 20 en daar heeft mijn werk bij PEC onder te lijden. Ik vind het wel heel erg jammer, want ik heb het vreselijk goed naar mijn zin gehad bij Onder 20.”

Voor het laatst op de bank

Ik vind het wel heel erg jammer, want ik heb het vreselijk goed naar mijn zin gehad bij Onder 20

Lodeweges zat vanmiddag tijdens de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Italië voor het laatst op de bank. Vijf dagen eerder werden op het veld van UDI'19 in Uden de leeftijdsgenoten van Zwitserland met 1-0 verslagen. 

De KNVB gaat in de komende maanden op zoek naar een vervanger voor Lodeweges. De planning is dat die tijdens de eerstvolgende wedstrijd tegen Tsjechië, op 27 maart 2018, op de bank zal plaatsnemen.

Oranje onder 20 vergeet te scoren in Italië Oranje onder 20 vergeet te scoren in Italië Lees hier het wedstrijdverslag van de laatste wedstrijd van Oranje onder 20 onder leiding van Dwight Lodeweges.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen