Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nederlaag Onder 20 in Polen 'flinke domper'

Ruud Scheper
KNVB Media
9 oktober 2017, 18:45

Onder 20 verloor voor de tweede keer op rij. Na de 0-1 nederlaag tegen Duitsland, werd het nu 1-0 op bezoek in Polen. - Foto: KNVB Media

Hij was nog zo positief na de eerste twee oefenwedstrijden van Oranje onder 20, Dwight Lodeweges. Maar na een te verklaren nederlaag met tien man tegen Engeland en een prima zege op Portugal, verloor Onder 20 nu achtereenvolgens van Duitsland (0-1) en Polen (1-0). En dat baarde ook de KNVB-coach enige zorgen. "We hebben pas één keer gescoord. Dat is natuurlijk veel te weinig.”

We waren helemaal van slag na de tegentreffer, onbegrijpelijk

Vier keer gespeeld, drie keer verloren. Lodeweges schudde het hoofd. “Of dat wat zegt? Ja, dat vind ik wel. We hebben een prima eerste helft gespeeld tegen Engeland en een mindere tweede doordat we met tien man kwamen te staan. Daarna hebben we heel erg goed gespeeld en gewonnen van Portugal, maar deze twee nederlagen. Dat is wel teleurstellend ja.”

Precies volgens plan

Lag het pijnpunt in het duel tegen de Duitsers nog in de beginfase, tegen Polen kwamen de mannen van Lodeweges wel goed uit de startblokken. “De eerste helft ging precies volgens plan”, zag die. “We wisten hoe ze zouden spelen en dat kwam ook uit. We maakten goed gebruik van de ruimte die geboden werd.” Kansen leverde dat ook wel op, maar gescoord werd er niet. “Daar moeten we kiener in zijn. We moeten meer schieten en als we kansen krijgen, dan moeten we die ook afmaken.”

Dwight Lodeweges baalde: 'We moeten meer schieten en als we kansen krijgen, dan moeten we die ook afmaken'.

Na de pauze zette Polen wat meer druk vooruit, maar Oranje was niet onder de indruk. Dat veranderde volkomen toen Artur Siemaszko pardoes de 1-0 achter doelman Jeffrey de Lange knalde. Nederland wankelde en was de kluts volledig kwijt. Onbegrijpelijk, vond de coach. “We waren helemaal van slag. Het goede niveau van de eerste helft hebben we geen moment meer bereikt.”

Grote kans

Toch had Onder 20 nog een puntje aan het duel kunnen overhouden, maar Mitchell van Bergen besloot de bal opzij te leggen, in plaats van zelf te schieten. “Een goede individuele actie”, vond zijn coach. “Maar hij moet hem er gewoon zelf in schieten. Dan is het gelijk.”

We hebben twee-en-een-half á drie wedstrijden best goed gespeeld

De les die zijn team volgens Lodeweges had geleerd? “Dat je nog zo de baas kunt zijn op het veld, maar dat je, als je even niet scherp bent, of je even niet kort dekt, zo een goal om de oren kunt krijgen. Dan krijgt de tegenstander twee, drie kansen. En in tegenstelling tot ons, schieten zij daar wel een van in.”

Flinke domper

In november wachten nog confrontaties met Zwitserland en Italië voor Lodeweges en co. “Dan moeten we echt weer eens gaan winnen”, betoogde de oefenmeester. “We hebben twee-en-een-half á drie wedstrijden best goed gespeeld, maar één van de vier duels winnen is te weinig. En één doelpunt scoren helemaal. Deze nederlaag is echt even een flinke domper.”

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van het duel.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen