Fransen te sterk voor Onder 20

7 september 2015, 18:08

Het Nederlands elftal voor spelers onder 20 jaar heeft het tweede oefenduel tegen Frankrijk met 0-2 verloren. Drie dagen eerder was het eerste duel tussen beide landen nog geëindigd in een 1-1 gelijkspel, maar maandagmiddag bleek Frankrijk vooral in de tweede helft een maatje te groot voor de mannen van KNVB-coach Remy Reijnierse.

In evenwicht

Op het sportpark van FC Lisse zagen wederom zo’n 500 belangstellenden dat Oranje Frankrijk voor de pauze nog heel aardig partij kon bieden. De grootste kans was voor een van de Fransen, die alleen voor doelman Indy Groothuizen opdook, maar de bal verdween naast het doel van de Oranje-goalie.

Het ten opzichte van het eerste duel flink gewijzigde Oranje kon daar aanvallend een paar halve mogelijkheden tegenover zetten. Zo kwam Achille Vaarnold gevaarlijk door, maar schoot hij oog-in-oog met de Franse doelman Bingourou Kamara in het zijnet, tikte Pelle van Amersfoort een voorzet van Augustine Loof net voor de voeten weg van Gervane Kastaneer en wist diezelfde Kastaneer de bal niet goed mee te nemen richting Kamara, nadat Van Amersfoort hem met een prima bal richting de Franse goalie had gestuurd.

Maatje te groot

Na de pauze bleken de bezoekers toch een maatje te groot. Al snel kwam Frankrijk op een 0-1 voorsprong via een treffer van Alexis Blin. De Franse middenvelder was attent nadat Groothuizen een door de net ingevallen Terry Lartey Sanniez veroorzaakte strafschop had gekeerd van Moussa Dembele. Een minuut daarvoor had diezelfde doelman ook al handelend moeten optreden. De treffer bleek een breekpunt, want in het vervolg was het Frankrijk dat de wedstrijd dicteerde.

Eenzelfde scenario als bij de eerste goal volgde met nog een dikke tien minuten te spelen. Eerst wist Groothuizen de 0-2 nog te voorkomen, maar een minuut later lag de bal alsnog achter hem in het net. Doelpuntenmaker was ditmaal invaller Maxwell Cornet. In de blessuretijd was Oranje voor het eerst in de tweede helft dichtbij een treffer. Van Amersfoort mikte echter te hoog.

Leerzame wedstrijden

“De nederlaag was verdiend”, moest ook Reijnierse achteraf toegeven. “We hebben de Fransen in de eerste wedstrijd en in de eerste helft vandaag goed partij kunnen bieden, maar uiteindelijk waren zij toch duidelijk de betere ploeg.”

Toch was hij geenszins ontevreden over wat zijn eigen ploeg op de mat had gelegd. “We hebben het prima gedaan en goed samengewerkt. We moeten alleen leren dat we na een tegenslag iets extra’s moeten bieden. Dat hebben we niet gedaan. Het waren twee zeer leerzame wedstrijden.”

Statistieken

Nederland onder 20 – Frankrijk onder 20 0-2 (0-0).

Scoreverloop: 52. Alexis Blin 0-1, 79. Maxwell Cornet 0-2. Bijzonderheid: 52. Groothuizen stopt penalty.

Nederland: Groothuizen, Loof (74. Kamara), Muller (46. Sanniez), Alberto, Baas, Spierings (85. Clement), Nieuwkoop, Celik (74. Ouwejan), Kastaneer, Van Amersfoort, Vaarnold (46. Zivkovic).