Onder 20 gelijk tegen Frankrijk

4 september 2015, 21:15

Het Nederlands elftal voor spelers onder 20 heeft de eerste oefeninterland van het tweeluik tegen Frankrijk met 1-1 gelijkgespeeld. Op het kletsnatte veld van FC Lisse zagen zo’n 500 toeschouwers Gervane Kastaneer vlak voor de pauze Oranje op voorsprong schieten. Kort voor tijd maakte Mousset Lys gelijk.

Minuut stilte

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Han de Haan, de deze week overleden oud-elftalleider van FC Lisse. Na het eerste fluitsignaal was Oranje meer in balbezit, maar kwamen de bezoekers het vaakst in kansrijke positie. Oranje-goalie Joël Drommel toonde zich echter een bekwame sluitpost. "We verliezen de bal een paar keer onnodig en leiden daarmee een counter van Frankrijk in. Dat moet maandag beter", zag KNVB-coach Remy Reijnierse.

Op slag van rust kwam onder 20 op een 1-0 voorsprong door een goal van Gervane Kastaneer. De aanvaller kwam goed voor zijn man nadat Issa Kallon de bal van de linkerkant voor de goal had gegooid en tikte binnen. In de tweede helft werd Frankrijk wat sterker en kreeg het twee grote kansen. Nadat Drommel mistastte bij een corner van de Fransen, had Mousset Lys de bal voor het inschieten, maar de inzet van de Fransman kon ternauwernood van de lijn gehaald worden.

Gelijkmaker

Even later had Oranje geluk toen diezelfde Lys de bal op de lat knalde. Aan de andere kant zette de voor Zivkovic ingevallen Pelle van Amersfoort zo’n tien minuten voor tijd Bart Nieuwkoop alleen voor de Franse doelman, maar Nieuwkoop schoot van dichtbij op de keeper. Kort voor tijd was de derde mogelijkheid voor Lys wel raak; op aangeven van Ulrich Nnomo maakte hij via de onderkant van de lat 1-1, hetgeen ook de eindstand bleek.

Reijnierse kon wel leven met de uitslag. "Over het algemeen was het verdiend. Zij hadden een paar kansen, maar wij kunnen kort voor tijd ook op 2-0 komen." Ook over het vertoonde spel was hij niet ontevreden. "We stonden er als team en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Ja, ik ben wel tevreden over wat ik heb gezien."

Komende maandag speelt Onder 20 opnieuw tegen de Franse leeftijdsgenoten. De wedstrijd, die begint om 15:00 uur, wordt wederom gespeeld op het terrein van FC Lisse.