Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Reijnierse: 'Jongens klaarstomen voor JO'

KNVB Media
KNVB Media
3 september 2015, 16:11

Foto: KNVB

Remy Reijnierse treedt morgen, vrijdag 4 en maandag 7 september, met Onder 20 op het sportpark van FC Lisse aan tegen Frankrijk onder 20. De KNVB-coach is duidelijk over het doel van het team; “Zoveel mogelijk jongens klaarstomen voor Jong Oranje en het echte Oranje.”

Met Onder 20 speelt Reijnierse alleen oefenwedstrijden, maar volgens de coach is dat geen probleem. “Die jongens vinden het een eer om voor Oranje uit te komen en elke interland is er één.” De druk, het belang, de spanning; het is niet anders dan bij een EK- of WK-kwalificatiewedstrijd, vindt hij. “Je speelt om te winnen. En als individu om je te tonen en zo in beeld te komen voor Jong Oranje.”

Speelwijze

Het is even geleden dat de spelers voor het laatst voor Oranje uitkwamen. Deze wedstrijden zijn dan ook vooral bedoeld om hen weer even te laten wennen aan de speelwijze van Oranje. “We hebben een bepaald idee, een bepaalde visie over hoe we willen voetballen. De bal willen hebben, kansen creëren, niet een tikkie breed of achteruit en bij balverlies gegroepeerd verdedigen. Daar haak je op in tijdens dit soort wedstrijden.”

“Nu kunnen we de spelers weer even een update geven”, vervolgt Reijnierse. “Veel van deze jongens hebben in Onder 18 of Onder 19 gespeeld dus de speelwijze van onze teams is ze niet geheel onbekend, maar het is altijd weer even wennen. En de tijd is zo kort dat wanneer ze gewend zijn aan elkaar ze alweer naar huis gaan.”

Europese top

Onder 20 begint met een tweeluik tegen Frankrijk, vrijdag en maandag, volgende maand gevolgd door een drietal wedstrijden op het Vierlandentoernooi in Duitsland. Reijnierse schat Frankrijk hoog in. “Frankrijk behoort tot de Europese top. Tijdens het EK in juni stonden zij in de finale en wij net niet; we werden op doelsaldo in de poule uitgeschakeld. Het zit dicht bij elkaar denk ik.”

Het Nederlands elftal onder 20 jaar werd voorheen het Belofenteam genoemd. Om verwarring met de beloftenteams en de beloftencompetitie te voorkomen, gaat dit elftal de komende periode verder als Nederland onder 20 jaar.

Kaartverkoop

Oranje onder 20 speelt op vrijdag 4 september om 19.00 uur én maandag 7 september om 15.00 uur op Sportpark ter Specke tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk. Kaarten voor de twee duels zijn te koop in de kantine van FC Lisse op donderdag 3 september van 19.00 tot 20.30 uur. Daarnaast zijn de kaarten te reserveren via oranje@fclisse.nl of op de wedstrijddag aan de kassa. Voor meer informatie: www.fclisse.nl.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen