Beloften in extremis ten onder

11 oktober 2014, 21:29

Het Nederlands beloftenelftal had tegen Engeland de winst voor het grijpen, maar in de slotfase ging het toch nog mis. Door twee onachtzaamheden achterin gingen de Engelsen in Heerenveen zelfs met een 2-3 zege aan de haal.

,,We gaan in de laatste minuten twee keer in de fout en dat is zuur”, zegt KNVB-coach Remy Reijnierse. ,,Daarvoor verdedigen we 87 minuten goed, maar dat is dus te weinig. Op internationaal vlak moet je de gehele wedstrijd scherp en geconcentreerd zijn. Dat is ons niet gelukt.”

Onder 20 kwam na ruim een kwartier op een 1-0 voorsprong via een treffer van PSV’er Jordy de Wijs. De ploeg van Reijnierse kwam vervolgens nauwelijks in de problemen, maar moest pal voor rust toch een tegendoelpunt incasseren: 1-1.

Tien minuten voor tijd benutte een andere PSV’er, Rai Vloet, een penalty en daarmee leek een overwinning tijdens het vierlandentoernooi aanstaande. Maar Engeland beschikte uiteindelijk toch over de langste adem. Chuba Akpom bekroonde zijn invalbeurt met twee goals, waarvan de eerste uit een strafschop.

Maandag sluit het Beloftenelftal - dat eerder op de dag Ajacied Ricardo Kishna geblesseerd zag afvallen - af tegen Duitsland. Op het complex van Harkemase Boys wordt om 19.00 uur afgetrapt.

Statistieken

Nederland-Engeland 2-3 (1-1).

Scoreverloop: 16. De Wijs 1-0, 45+1. Long 1-1, 80. Vloet 2-1 (str.), 88. Akpom 2-2 (str.), 90+1, Akpom 2-3.

Gele kaart: Vloet (Ned)

Opstelling Nederland: De Fockert, Tete, Bijen, De Wijs, Kuipers, Dogan, Vloet (81. Karsdorp), Sleegers, Daniëls, Dammers, Koolhof (78. Leemans).