Eindelijk zege Beloftenelftal

KNVB Media
KNVB Media
22 maart 2013, 21:36

Het Nederlands Beloftenelftal boekte vrijdag de eerste zege van het seizoen. Servië werd met 2-1 verslagen. Arsenio Valpoort (archieffoto) maakte in blessuretijd de winnende treffer in een koud Harkema.

De winst was iets te veel van het goede voor Nederland, zo besefte ook KNVB-coach Remy Reijnierse. ,,Toen zij de 1-1 maakten, was dat natuurlijk vervelend. Maar het was wel terecht. Het was zo’n wedstrijd waarbij geen van beide teams verdiende te verliezen.”

Dat gebeurde dus wel, toen Valpoort (Heerenveen-huurling in dienst van PEC Zwolle) in blessuretijd slim een lage voorzet binnen tikte. Iets meer dan een minuut eerder had Servië gelijk gemaakt. Een kopbal uit een vrije trap bleek onhoudbaar voor keeper Stefan van der Lei.

De eerste helft in Harkema – waar keihard gewerkt was om het veld zo goed mogelijk af te leveren – was bij vlagen heel aardig. Met schoten van afstand van Valpoort en Quincy Promes was Nederland een aantal keer dicht bij een treffer, terwijl doelman Sonny Stevens geluk had dat Milos Jojic namens de Serviërs net naast schoot.

Na de pauze werd het rommeliger en gebeurde er minder voor beide doelen. Een doelpuntloze avond leek niet onwaarschijnlijk, totdat Promes op heerlijke wijze voor 1-0 zorgde. Vanaf links naar binnen draaiend stuurde de aanvallende middenvelder (door FC Twente uitgeleend aan Go Ahead Eagles) met rechts de bal in een krul naar de lange hoek.

Het was de opmaat voor een levendige slotfase, waarin Servië alles op alles zette om gelijk te maken. Die drang leek beloond te worden, maar Valpoort zorgde alsnog voor een Nederlands feestje.

Reijnierse was blij voor zijn jongens. ,,Ik heb ze voorgehouden dat het nu maar om één ding ging, winnen. Dit was misschien wel de slechtste wedstrijd van de vijf die we gespeeld hebben. Maar dus wel met het beste resultaat. En dat is fantastisch voor de groep.”

Statistieken:

Nederland-Servië 2-1 (0-0).

Scoreverloop: 81. Quincy Promes 1-0, 89. Aleksandar Pantic 1-1, 90+1. Arsenio Valpoort 2-1.

Opstelling: Sonny Stevens (46. Stefan van der Lei), Ruben Ligeon, Mike te Wierik, Stefano Denswil, Giliano Wijnaldum, Peter van Ooijen, Navarone Foor (65. Wimilio Vink), Quincy Promes, Guus Hupperts (46. Virgil Misidjan), Arsenio Valpoort, Lesly de Sa (46. Jody Lukoki).

Exclusieve Oranje-video's!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven