Berghuis: 'Mooi dat AZ me wil'

KNVB Media
KNVB Media
26 juni 2012, 14:14

Foto: KNVB

Steven Berghuis heeft dinsdag officieel zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract met AZ. De flankaanvaller van het Nederlands Beloftenelftal verwacht zich in Alkmaar goed te kunnen ontwikkelen.

Berghuis kreeg tijdens zijn vakantie in Portugal van zijn zaakwaarnemer Louis Laros het goede bericht dat FC Twente en AZ het eens waren over de transfersom. ,,Vervolgens heb ik zelf niet meer getwijfeld. Ik heb voor vijf jaar getekend met een bepaald doel: mezelf ontwikkelen als voetballer en als mens. Dat moet in een nieuwe omgeving en onder deze trainer wel lukken'', zegt hij op de website van AZ.

Berghuis, die ook al driemaal voor Jong Oranje uitkwam, was toe aan een nieuwe omgeving. Bij FC Twente kwam hij afgelopen seizoen nauwelijks aan de bak, waarop hij zich in de winterstop aan VVV-Venlo liet verhuren. ,,Afgelopen jaar heb ik naar mijn idee niet zo’n goed seizoen gedraaid in de Eredivisie. Daarom vind ik het extra mooi dat AZ me toch wil hebben.”

Berghuis is content met zijn nieuwe werkgever. ,,Ik vind dat AZ altijd mooi voetbal speelt: combinaties en veel op de helft van de tegenstander. Dat past bij mij. Ik ben zelf een aanvaller die ook op het middenveld kan spelen, die niet super snel is maar wel goed is in de combinaties. Ik denk dat ik met mijn creativiteit van waarde kan zijn als we veel op de helft van de tegenstander spelen.”

Volg ons ook op Twitter!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven