Beloftenelftal langs Denemarken

KNVB Media
KNVB Media
29 februari 2012, 22:23

Adrie Koster heeft een prima debuut als coach van het Nederlands beloftenteam beleefd. In Spakenburg werd Denemarken op een 3-0 nederlaag getrakteerd. ,,De uitslag had iets hoger mogen uitvallen, maar verder ben ik tevreden.’’

Dat het beloftenteam over een kwalitatief goede ploeg beschikt, liet de formatie zien in het eerste deel van de wedstrijd. Met snelle aanvallen over de vleugels (Steven Berghuis en Yanic Wildschut) werd de Deense verdediging verschillende keren verrast.

De openingstreffer – na elf minuten – was niet meer dan een bevestiging daarvan. Na een goede combinatie tussen spits Luc Castaignos en Berghuis gaf Navarone Foor het laatste tikje: 1-0.

Met Castaignos had Oranje een spits van faam in huis. De aanvaller van Internazionale oogde gretig en was nadrukkelijk op zoek naar persoonlijk succes. Na een kwartier was hij dichtbij, maar bal en hoofd wisten elkaar net niet te vinden.

Inzet op de lat

Even later was de oud-Feyenoorder zo mogelijk nóg dichter bij een treffer. Hij kapte zijn tegenstander uit en haalde hard uit. De inzet spatte uiteen op de lat. De bescheiden Deense bijdrage kwam er in het eerste deel in de vorm van een slap schotje voorlangs.

Ook na rust was er een Nederlands overwicht. Kansen werden ook nu niet benut, tot een kwartier voor tijd. Alex Schalk, die niet veel eerder Castaignos was komen aflossen, wist het doel wel te vinden. In de laatste minuut maakte Ajax­­-verdediger Ricardo van Rhijn het feest compleet, 3-0.

Koster, tot het einde van het seizoen de keuzeheer van het beloftenteam, toonde zich na afloop een tevreden trainer. ,,Deze ploeg bezit veel kwaliteit. Niet voor niets spelen bijna alle spelers al in de Eredivisie. Sommige spelers hebben mij positief verrast. Ik vond Roland Alberg bijvoorbeeld heel goed invallen.’’

Half mei staat een toernooi in het Franse Toulon op het programma. Tot die tijd staan er geen activiteiten meer voor het beloftenteam op het programma.

Statistieken:

Beloftenteam-Denemarken 3-0 (1-0).

Scoreverloop: 11. Foor 1-0, 75. Schalk 2-0, 90. Van Rhijn 3-0.

Opstelling: Marsman, Van Rhijn, Rienstra, De Vrij, Nelom (46. Wijnaldum), Blind, Van Haaren (63. De Kamps), Foor (46. Alberg), Berghuis (46. Lukoki), Castaignos (70. Schalk), Wildschut (46. Ebecilio).

Volg ons ook op Twitter!


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven