Beloften strijdend naar overwinning

5 juni 2009, 23:40

Het Nederlands beloftenelftal heeft zich vrijdag enigszins hersteld van de 4-0 nederlaag tegen Argentinië. Het tweede duel tijdens het internationale toernooi in Toulon werd namelijk gewonnen. De Verenigde Arabische Emiraten kregen met 1-0 klop.

Het enige doelpunt van de avond viel na 36 minuten spelen. Na een goede actie van Xander Houtkoop aan de linkerkant en dito voorzet kopte Ricky van Wolfswinkel de bal tegen de touwen. In de tweede helft verschenen Donovan Deekman en Diego Biseswar alleen voor keeper Saif Abdulla, maar de score werd niet uitgebreid.

De overwinning kwam zeer gelegen voor het Beloftenelftal, dat woensdag nog een flinke draai om de oren kreeg van Argentinië. ,,Dit hadden we even nodig”, merkte KNVB-coach Hans Schrijver na afloop dan ook op. ,,Het beoogde positiespel kwam niet uit de verf, omdat het veld droog en hobbelig was, waardoor de bal alle kanten opvloog. Vechtlust gaf daarom de doorslag.”

Verbetering

Vooral in de tweede helft toonde het Beloftenelftal aan koste wat kost de zege binnen te willen slepen. Het bleef echter bij die ene treffer van Van Wolfswinkel. ,,Ik ben tevreden met het resultaat, omdat het halen van de halve finale een mogelijkheid blijft. Toch is het spel voor verbetering vatbaar. We zitten nog niet op de helft van ons kunnen”, aldus Schrijver.

Zondag speelt het Beloftenelftal het afsluitende pouleduel. Om 19.00 uur is het nog puntloze Egypte de tegenstander.

Nederland – Verenigde Arabische Emiraten 1-0 (1-0).

Scoreverloop: 36. Van Wolfswinkel 1-0.

Geel: Gorter, Mulder (Nederland), Abdalla, Almazam (VAE).

Opstelling: Erwin Mulder, Daryl Janmaat, Rens van Eijden, Olivier ter Horst, Erik Pieters, Erik Falkenburg, Xander Houtkoop (55. Alexander Büttner), Donny Gorter, Jeffrey Sarpong, Ricky van Wolfswinkel (70. Donovan Deekman), Diego Biseswar.