Selectie Beloften voor Toulon

KNVB Media
KNVB Media
20 mei 2009, 18:09

KNVB-coach Hans Schrijver heeft de definitieve selectie van het Nederlands beloftenelftal bekendgemaakt. Zijn ploeg is één van de acht deelnemers aan het Festival International 'Espoirs' de Toulon & Var.

Tijdens de 37e editie van dit prestigieuze internationale toernooi ontmoet Nederland in de eerste ronde in poule A Argentinië, Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten. In poule B strijden Frankrijk, Portugal, Chili en Qatar tegen elkaar. Het toernooi heeft plaats van 1 tot en met 13 juni.

De definitieve selectie bestaat uit de volgende twintig spelers:
Kai van Hese (ADO Den Haag), Siem de Jong en Jeffrey Sarpong (beiden Ajax), Erwin Mulder (Excelsior), Diego Biseswar (Feyenoord, foto), Mustafa Amezrine en Oussama Assaidi (beiden De Graafschap), Tom Hiariej (FC Groningen), Geert-Arend Roorda en Daryl Janmaat (beiden sc Heerenveen), Bas Dost (Heracles Almelo), Donny Gorter (NAC Breda), John Goossens (N.E.C.), Erik Pieters (PSV), Erik Falkenburg (Sparta Rotterdam), Vito Wormgoor (FC Utrecht), Alexander Buttner, Nicky Kuiper en Ricky van Wolfswinkel (allen Vitesse) en Rens van Eijden (Willem II).

Op de stand-bylijst staan de volgende tien spelers:
Norichio Nieveld (Feyenoord), Donovan Deekman (sc Heerenveen), Fouad Idabdelhay (NAC Breda), Nicholas Skverer (N.E.C.), Eelco Horsten en Olivier ter Horst (beiden PSV), Ruud Vormer (Roda JC), Joey Godee (Sparta Rotterdam), Barry Maguire (FC Utrecht) en Eloy Room (Vitesse).

Opening tegen Argentinië
Nederland trapt af tegen Argentinië, woensdag 3 juni om 20.45 uur. De Verenigde Arabische Emiraten zijn Oranjes volgende tegenstander, op vrijdag 5 juni vanaf 18.30 uur. Zondag 7 juni wacht om 19.00 uur Egypte. Bereikt Nederland de halve finales dan komt de ploeg van Hans Schrijver woensdag 10 juni opnieuw in actie. Vrijdag 12 juni, tot slot, is zowel de strijd om de derde plek als de finale.

De belangrijkste doelstelling van het nationale Beloftenteam, voor spelers geboren op of na 1 januari 1988, is spelers internationale ervaring te laten opdoen om zich te ontwikkelen met het oog op Jong Oranje of zelfs het Nederlands elftal. Nederland begint de voorbereiding op het achtlandentoernooi op 25 mei met de spelers die niet (meer) actief zijn in de play-offs. Mochten op 2 en/of 3 juni beslissende wedstrijden worden gespeeld in het kader van de play-offs voor Europees voetbal en promotie/degradatie, dan wordt in overleg met de betrokken clubs besloten of, en zo ja wanneer, de betreffende spelers aansluiten bij de selectie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven